[6n2] jaka w końcu moc w 1.4 16V

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Następnym razem słuchać starszych ;)

Dla zainteresowanych porównanie danych technicznych 1.4 16V 101KM oraz 1.6 16V 125KM
http://www.planetpolo.de/index/artikel/95/index.htm

Cenniki 6N2
Obrazek

Obrazek

Opis wyposażenia i cennik
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniak
Newbie
Newbie

Post autor: maniak »

[quote="turzol"]Wersje 100KM odróżnia od 75KM sporo detali wyposażenia[/quote] Bo wersje 6N i 6N2 z silnikiem 1.4 16V 101KM to nic innego jak po prostu Polo GT czyli prawie GTI więc musi się wyróżniać. W Golfach zresztą było tak samo...
Awatar użytkownika
sadam
Newbie
Newbie

Post autor: sadam »

dobra, przeczytalem obydwa linki ze starego polo i koszta podane przez unitronica jesli chodzi o zaqkres mocy.
ale
kolektor wydechowy i sam wydech to przeciez podstawa.wiec nie wiem czemu te opcje podali na samym koncu
R
Rapeskadra
Newbie
Newbie

Post autor: Rapeskadra »

Przepraszam ze odgrzewam tak stary temat ale dręczy mnie....mój kolega zamierza stać się posiadaczem "polówki" i ma jedna na oku ale z waszych opisów wynika ze ona nie ma 101 km ( patrząc na zdjęcia itd)
- nie ma czerwonych kabli ...
- zegarów niestety dokładnie na zdjęciach nie widać,
- na grilu nie ma znaczka 16 v jedynie z tyłu ma znaczek 1,4
- na zdjęciu silnika jest napis 1,4 16v
- jest to wersja 3 drzwiowa
- nie mam pojęcia czy fotele sa kubełkowe
- a listy na zderzakach i drzwiach sa innego koloru niz sam samochod..

i co wy na to :/
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote="Rapeskadra"]Przepraszam ze odgrzewam tak stary temat ale dręczy mnie....mój kolega zamierza stać się posiadaczem "polówki" i ma jedna na oku ale z waszych opisów wynika ze ona nie ma 101 km ( patrząc na zdjęcia itd)
- nie ma czerwonych kabli ...
- zegarów niestety dokładnie na zdjęciach nie widać,
- na grilu nie ma znaczka 16 v jedynie z tyłu ma znaczek 1,4
- na zdjęciu silnika jest napis 1,4 16v
- jest to wersja 3 drzwiowa
- nie mam pojęcia czy fotele sa kubełkowe
- a listy na zderzakach i drzwiach sa innego koloru niz sam samochod..

i co wy na to :/[/quote]

My na to - to zwykły 1.4 MPI 75KM
Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piotrom87 »

[quote="turzol"]
My na to - to zwykły 1.4 MPI 75KM[/quote]

Ale 1.4 MPI ma 60KM a 1.4 16V w 6N2 w zależności od wersji mają 75 lub 101KM :)
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote="piotrom87"]turzol napisał(a):

Ale 1.4 MPI ma 60KM a 1.4 16V w 6N2 w zależności od wersji mają 75 lub 101KM :)[/quote]

Turzolowi się chyba omsknęło...oczywiście chodziło o 1.4 16V 75KM :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote="Toto"][quote="piotrom87"]turzol napisał(a):

Ale 1.4 MPI ma 60KM a 1.4 16V w 6N2 w zależności od wersji mają 75 lub 101KM :)[/quote]

Turzolowi się chyba omsknęło...oczywiście chodziło o 1.4 16V 75KM :grin:[/quote]

yep, pisałem z rozpędu
oczywiscei 1.4 16V
R
Rapeskadra
Newbie
Newbie

Post autor: Rapeskadra »

to ja już nic nie wiem :)...

wspomnę jeszcze,ze w archiwum dokopałem sie do tematu, w którym tez była dyskusja.. i podobno 6n2 występowały w kilku rożnych wariantach i ktoś pisał, ze niekoniecznie te numerki na karoserii cos tam znaczą. Swoja droga w dokumentacji czy jakis papierach ludzie powinni miec napisane jaka auto ma moc czy cos i nie wiem po co mieliby wpisywać złe dane w portalach ogłoszeniowych ;p

ponadto poszperałem trochę w Google i znalazłem takie oto informacje:( autocentrum.pl)
1.4 - 75 km 1999 - 2001
1.4 - 60 km 1995 - 2001
1.4 16V - 100 km 1996 - 1999

z kolei na wikipedii jest cos takiego
benzynowe - 1,4 (60KM, 75KM, 100KM); 1,6 (75KM, 100KM, 120KM, 125KM)

i teraz jest taki myk patrzcie na aukcje :

http://allegro.pl/item698756660_polo_ra ... iciel.html

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9159841

Swoja drogą jeżeli na pokrywie silnika jest napisane 1.4 16v to chyba niezależnie tam zawsze powinno być te 100 albo 75 kucy a nie ze w jednych autach jest a w drugich nie... A żeby sie upewnić to muszę znać numery silnika tak ? AUB początek ?

p.s Moze ktoś mnie poratuje i będzie chciał sprzedać 6n2 100 konne z klima :)?
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

najlepiej patrzeć na oznaczenie silnika, w 6n2 100KM ma silnik o oznaczeniu AUB, i tak jak piszesz, jeżeli autko ma 16V to ma albo 75 albo 100KM...a co do kabli to seryjnie były czerwone, ale wiadomo, że kable WN też się wymienia, i nie każdy fatyguje się żeby dostać w kolorze czerwonym, swoją drogą może ktoś wie, czy dostane czerwone kabelki w ASO? :)

i jeszcze taka śmieszna sytuacja odnośnie silników...ostatnio byłem w urzędzie celnym opłacać akcyzę za autko...Polo 1.4. 16V 100 czy 101KM...i w eurotaxie nie mieli tego silnika...był tylko 75KM...wiem, bo sam z babką tego szukałem, ja jej tłumaczyłem a ona nie chciała słuchać mnie że to w tych latach wychodziło i że to jest ten typ, który wskazywałem...i w końcu znalazła w 6n taki silnik o tej mocy i to zaznaczyła, lepiej dla mnie bo mniejszą wartość pojazdu ustaliła :grin:

Obrazek

s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

[quote="Toto"]i jeszcze taka śmieszna sytuacja odnośnie silników...ostatnio byłem w urzędzie celnym opłacać akcyzę za autko...Polo 1.4. 16V 100 czy 101KM...i w eurotaxie nie mieli tego silnika...był tylko 75KM...wiem, bo sam z babką tego szukałem, ja jej tłumaczyłem a ona nie chciała słuchać mnie że to w tych latach wychodziło i że to jest ten typ, który wskazywałem...i w końcu znalazła w 6n taki silnik o tej mocy i to zaznaczyła, lepiej dla mnie bo mniejszą wartość pojazdu ustaliła :grin:
[/quote]
z moim było dokładnie to samo "panie przecież nie było takich silników w tych autach!" w końcu wpisała 6N2 75PS - "bo coś musi zaznaczyć"
Obrazek
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote="Toto"]a co do kabli to seryjnie były czerwone, ale wiadomo, że kable WN też się wymienia, i nie każdy fatyguje się żeby dostać w kolorze czerwonym, swoją drogą może ktoś wie, czy dostane czerwone kabelki w ASO? :)
[/quote]

Dostaniesz bez problemów. Sam ostatnio kupowałem do mojego 1.6 16V
Obrazek
Awatar użytkownika
piotrom87
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piotrom87 »

[quote="Rapeskadra"]

[/quote]

No właśnie też zauważyłem to auto na Allegro kilka dni temu.

Wydaje mi się że to jedno wielkie oszustwo (tzn. wg mnie ma 75KM a nie 101). Przynajmniej wszystkie znaki na niebie na to wskazują.
Co o tym myślicie?? (I do tego jeszcze ten znaczek '1.4' na tylnej klapie przyklejany chyba w środku nocy) :D
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote="piotrom87"][quote="Rapeskadra"]

[/quote]

No właśnie też zauważyłem to auto na Allegro kilka dni temu.

Wydaje mi się że to jedno wielkie oszustwo (tzn. wg mnie ma 75KM a nie 101). Przynajmniej wszystkie znaki na niebie na to wskazują.
Co o tym myślicie?? (I do tego jeszcze ten znaczek '1.4' na tylnej klapie przyklejany chyba w środku nocy) :D[/quote]

To na bank nie jest AUB. nie ma ani jednej cechy, która by na to wskazywała
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

[quote="turzol"]Dostaniesz bez problemów. Sam ostatnio kupowałem do mojego 1.6 16V[/quote]

jakbyś mógł to daj znać na PW jaki koszt tych kabli i cewki, bo trochę zaśmiecamy temacik :)

[quote="Rapeskadra"]http://allegro.pl/item698756660_polo_ra ... iciel.html[/quote]
to jest na pewno 75KM, wszystkie znaki nawet na ziemi na to wskazują, poza tym wcześniej było napisane, że 100KM miały seryjnie listwy w kolorze, co do siedzeń to nie koniecznie kubełki bo ja takowych nie posiadam, a raczej są ori...swoją drogą bardzo wiele jest Polówek na allego i otomoto, gdzie handlarze podają nieprawidłową moc, przez pół roku śledziłem sprzedaż 6n2 i wiele przypadków było, w których podane było 1.4 MPI i 75KM, nie wiem czy to wynika z niewiedzy czy z próby celowego wciśnięcia kitu :glare:

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”