[6n1] Zepsuty zamek - nie mogę dostać się do auta...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

F
FOG
Newbie
Newbie

[6n1] Zepsuty zamek - nie mogę dostać się do auta...

Post autor: FOG »

Witam
Dzisiaj przy próbie otworzenia auta spotkała mnie bardzo nie miła niespodzianka... Otóż kluczyk kręcił się w okół własnej osi bez żadnych oporów, a na końcu wraz z kluczykiem wyszedł cały zamek/wkładka... Polo stoi zamknięte, szyb nie da się opuścić, drzwi od kierowcy ani bagażnika nie da się otworzyć kluczem - pasował jedynie do drzwi kierowcy ( centralny ) oraz stacyjki. Macie jakiś pomysł, co mogę zrobić w tej sytuacji.. ? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 gru 2012, 20:47 przez FOG, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
szmydziu
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: szmydziu »

Nie wiem skąd jesteś, ale w wielu miastach istnieją tzw. "magicy" od awaryjnego otwierania zamków i drzwi.
Być może warto byłoby się udać do takiego Pana (lub zadzwonić).
Przeważnie otworzenie pojazdu zajmuje im niecały kwadrans, a koszt operacji to poniżej 100 zł (choć tu w zależności od miasta; Warszawa np. może być droższa).

Oczywiście później czeka Cię wymiana wkładki w drzwiach - uwaga ! to w ogóle nie wiążę się z tym, że musiałbyś mieć 2-gi kluczyk.
Taki majster bez problemowo ustawi Ci wkładkę pod klucz, który masz.
Obrazek
Obrazek
F
FOG
Newbie
Newbie

W moim mieście z tego co się orientuje jest tylko 1 taka osoba, ale jak zwykle pech mnie prześladuje i przez najbliższy czas owy " magik " jest nieosiągalny..
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

spróbuj otworzyc na zlodzieja odchyl drzwi wsun drut zakonczony kolkiem na rygiel i powinno sie udac bezproblemowo otworzyc
F
FOG
Newbie
Newbie

Kolejna przeszkoda - rygle są proste tj. nie są zakończone żadnym zgrubieniem czy " grzybkiem " ...
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

są różne metody na złodzieja

bierzesz sznurek (cienki dość ale mocny) robisz oczko które podczas mocniejszego pociągnięcia zaciśnie się, odchylasz drzwi wprowadzasz ten sznurek celując na rygiel porządnie (trzymając za dwa końce sznurka) ,zaciągasz pyk i do góry. Auto otwrte :)
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Po pierwsze regulamin :rules2:
(dodaj tag do tytułu)
Po drugie, raczej złamało Ci się wiosełko
Włóż kluczyk w bębenek zamka, wyciągnij wkładkę/bębenek (nie wyjmuj kluczyka bo blaszki powyskakują), weź płaski śrubokręt i traf w miejsce wewnątrz drzwi, a właściwie zamka i przekręć tak jakbyś otwierał drzwi ( wcześniej latarką poświeć w otwór klamki i zlokalizuj miejsce w które trzeba włożyć śrubokręt)

Jak otworzysz drzwi, udaj sie do sklepu po wiosełko zamka- możesz na forum poszukać jak to wygląda i jakie wiosełko potrzebujesz bo był taki temat.
B
Bartek-osw
Początkujący
Początkujący

Post autor: Bartek-osw »

Jeśli jednak wezwiesz "fachowca" to lepiej obejrzyj ten odcinek Usterki:
http://serialnet.pl/ogladaj/3-6228/uste ... cinek-14#_
F
FOG
Newbie
Newbie

Dziękuję Panowie za pomoc, auto otwarte. Póki co nie zamykam go.. na dniach odwiedzę elektryka i zamontuje pilota do centralnego. Raz jeszcze ślicznie dziękuję, pozdrawiam !! :)
Ostatnio zmieniony 06 gru 2012, 21:07 przez FOG, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”