Witam. Panowie mam problem ze zbiorniczkiem wyrównawczym w polo 6n, gdzieś przepuszcza cały płyn. Wymieniłem na inny z 6n ale problem dalej jest. Stąd moje pytanie czy podejdzie zbiornik z Golfa IV do 6N?
[quote=""natkastella""]przy uszkodzonej uszczelce pod głowicą ucieka płyn ze zbiorniczka[/quote]
Lub wyciek w układzie chłodzenia - przewody,chłodnica? Natka dobrze mówi.
Wiem jakie są przyczyny ubytku płynu ale jak na razie diagnoza zabrzmiała zbiorniczek do wymiany. Dlatego pytam się czy od golfa podejdzie. Dzięki za odpowiedzi
[quote=""Rzychu1""]Wiem jakie są przyczyny ubytku płynu ale jak na razie diagnoza zabrzmiała zbiorniczek do wymiany. Dlatego pytam się czy od golfa podejdzie. Dzięki za odpowiedzi [/quote]
Ale napisałeś też:
[quote=""Rzychu1""]Wymieniłem na inny z 6n ale problem dalej jest.[/quote]
Dość mało prawdopodobne że wycieka ci konkretnie ze zbiorniczka. To raz.
a dwa to nazywaj tematy adekwatnie do problemu. bo co ma niby powiedzieć komuś samo zbiorniczek wyrównawczy?
Przy okazji odpowiadając na twoje pytanie to zbiorniczek wyrównawczy o takich numerach był stosowany tylko w polo 1994-2001
Szanuje każdą odpowiedź i dziękuję za odpowiedzi. :agree: Moje pytanie brzmiało czy podejdzie zbiorniczek z Golfa 4. Jestem początkującym na forum dlatego tak napisałem, jak ktoś nie zrozumiał to sory. :piwo:
No to tak patrzac po numerach w etce tych zbiorniczków z golfa 4 i polo 6n mozna powiedziec ze sie zgadzaja ale maja roznice na poczatku numeru, zaznaczone pogrubiona czcionką
-zbiornik z golfa 1HO121407A
-zbiornik z 6n-ki 6NO121407A
Takze poza ta roznica w numerach niczym sie nie rozni, ale moim zdaniem zbiornik z golfa nie bedzie pasowac bo w polo masz zawieszonego na lewej stronie (patrzac na silnik) a w golfie po prawej a co za tym idzie wypusty ze zbiorniczka na weze w golfie moga byc inne i do wezy z 6n nie beda pasowac (beda za krotkie) tyle co do pytania.
A teraz sie wypowiem, skoro wymieniałes juz zbiorniczek wyrównawczy na inny i jest to samo to znaczy ze przyczyna nie lezy w zbiorniczku tylko nalezy isc dalej, przejrzyj cały układ chłodzenia, bo skoro płyn ci ginie to jesli bedzie nieszczelnosc gdzies we wezach itp to zaraz to zauwazysz, jesli nic nie znajdziesz to mozliwe ze uszczelka pod głowica sie zesrała i prosi o wymiane
Dzięki za odpowiedź. Raczej wina zbiorniczka. Pierwszy przepuszczał na łączeniu, a ten teraz przepuszczał na tych dwóch dziurkach u góry zbiorniczka, w drugim przypadku wina leżała po stronie korka ponieważ od środka korka jest taki gwint jakby ruchomy, a w tym korku był zapieczony i zamiast samo powietrze wyciekał również płyn przez te dziurki. Na razie jest spokój jak będzie dalej wyciek to wtedy będę szukał w układzie chłodzenia. Dzięki jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam. :piwo: