[86c2f] gaśnie na benzynie, na LPG ok

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

[quote="bandi1990"]Podpowie mi ktoś gdzie znajduje się przekaźnik i bezpiecznik?[/quote]
Od pomp paliwa? Bezpiecznik w skrzynce bezpieczników w podszybiu, przekaźnik przyczepiony jest do komputera również w podszybiu.
d
dany G40
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dany G40 »

W moim przypadku padnięty był przekaźnik ten co przełącza z gazu na benzynę ,przełączał ale nie do końca w sumie pół godziny i 30zł u najlepszego gazownika w mieście,
r
raf_30
Newbie
Newbie

Post autor: raf_30 »

wiem że post dość stary ale miałem problem identyczny i walczyłem z 3 miesiące z samochodem. Jako że sam jestem ogrodnikiem męczyłem mechaników różnej maści w mojej miejscowości. Najpierw wymieniłem obie pompy paliwa, bo podobno zepsute. Obie okazały się dobre. Problem nie zniknoł. Później wymieniłem monowtrysk. Bez zmian. Później silnik krokowy jak nie palił tak nie palił. Następnie aparat zapłonowy. I wtedy mechanik powiedział ze zapłaci mi abym więcej z tym samochodem do niego nie przyjeżdżał. Zmieniłem mechanika i facet wymienił mi czujnik temperatury, mówił że komputer odczytywał że w silniku jest -40 stopni i zalewał go paliwem. I to był problem. teraz jeszcze mnie męczy wysokie spalanie na paliwie ( na 5l przejeżdża jakieś 60km) ale mechanior mówi że to sonda lambda i jak 300zł nazbieram to kiedyś wymienię. Na razie super jeździ na gazie. Aby przejechać 340km leje za maks 55zł LPG. na paliwie tylko zapalam.
Przypomnę tylko że mam vw polo foks 1.00 92r.

Pozdrawiam

Rafał
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”