[6n2] Naprawa powypadkowego Polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="Adrian_Malbork"]za 500zł element? No błagam. nie każdy odstawia samochód do lakierni w ASO.
Poza tym nie jeden Henio z garażu robi lepiej niż lakiernia w ASO..
[/quote]

nie piszę o lakierniach przy ASO , czytaj ze zrozumieniem i nie mędrkuj.
U mnie w okolicach najtaniej za element w miare porządnej lakierni wołają od 500zł za element. I to sa ceny normalne, podpytaj lakiernikow co składa się na tą cenę obecnie oprócz drogiego jak uj lakieru ekologicznego.
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

robocizna się składa najbardziej.. lakiernicy obecnie mają takie zniżki, że spokojnie mogliby zejśc do 350 za element, ale nie chcą bo wolą zarobić co jest jak najbardziej zrozumiałe
Dobra, szkoda robić syfu bo i tak dziewczyna ma lipe z samochodem.
Nadal mnie dziwi, czemu nie poczekałaś na wycene z ubezpieczalni i dopiero potem nie oddałaś samochodu do naprawy ?
Obrazek
m
mermaid
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: mermaid »

[quote="Adrian_Malbork"]robocizna się składa najbardziej.. lakiernicy obecnie mają takie zniżki, że spokojnie mogliby zejśc do 350 za element, ale nie chcą bo wolą zarobić co jest jak najbardziej zrozumiałe
Dobra, szkoda robić syfu bo i tak dziewczyna ma lipe z samochodem.
Nadal mnie dziwi, czemu nie poczekałaś na wycene z ubezpieczalni i dopiero potem nie oddałaś samochodu do naprawy ?[/quote]
Zrobiłam samochód, bo mam taką sytuację, że muszę dojeżdżać do pracy, oprócz tego mam chorą Mamę, którą muszę wozić do szpitala na kontrole co jakiś czas.

Byłam dzisiaj u Pana mechanika/blacharza. Powiedział, że rachunków mi nie pokarze, bo ich nie ma - kupował używane części. Dodał, że gdyby kupował nowe, to naprawa samochodu wyniosłaby 2x tyle. Powiedział, że jutro przywiezie mi wszystkie części, które wymienił wraz z kosztorysem naprawy + robocizna. Gdy zapytałam, co było robione przy prawym kole, że rachunek wzrósł o 900 zł ( z 6200 na 71000), to powiedział, że nie chodzi o koło tylko szybę i deskę rozdzielczą. Powtórzyłam jeszcze raz człowiekowi, że w rozmowie telefonicznej mówił, że wzrost kosztów naprawy wiąże się z problemem z prawym kołem. Wyparł się tego, co mówił mi wcześniej przez telefon. Jeżeli chodzi o to co wymieniał, to powiedział, że były to : klapa przednia, lewy błotnik, zderzak, grill, przy lewym kole jakiś Mcperson ???(przepraszam, ale się nie znam) i coś jeszcze, szyba, deska rozdzielcza, jeden z pasów przednich, poduszki, zaślepka airbaga kierownicy. Reszta elementów blacharskich była prostowana i lakierowana.

Postanowiłam sprawę oddać do niezależnego rzeczoznawcy i oprócz wyceny naprawy szkody poprosić sprawdzenie co było rzeczywiście naprawiane w moim samochodzie.

Sorki za te nowe posty. Będę się pilnować :-))
Ostatnio zmieniony 28 lis 2012, 22:52 przez mermaid, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtek6992
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtek6992 »

drogo... bardzo drogo w tej to prawie cena używanego 6N2
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

Mcpherson w skrocie mozna powiedziec amortyzator ;)
A co do goscia to i tak jest nie powazny, raz za uzywane czesci i robocizne zawołał taka kosmiczna sume, dwa masz prawo zeby okazał ci faktury za czesci i usługe a on sie wymiguje, cos tu nie gra :closedeyes:
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
m
mermaid
Raczkujący
Raczkujący

[quote="rumcajs25"]Monika edytuj posty a nie dawaj jednego pod drugim ;)
Mcpherson w skrocie mozna powiedziec amortyzator ;)
A co do goscia to i tak jest nie powazny, raz za uzywane czesci i robocizne zawołał taka kosmiczna sume, dwa masz prawo zeby okazał ci faktury za czesci i usługe a on sie wymiguje, cos tu nie gra :closedeyes:[/quote]

Postanowiłam sprawę oddać do niezależnego rzeczoznawcy i oprócz wyceny naprawy szkody poprosić sprawdzenie co było rzeczywiście naprawiane w moim samochodzie.

Sorki za te nowe posty. Będę się pilnować :-)))
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="mermaid"]Sorki za te nowe posty. Będę się pilnować [/quote]
no ja myślę :acute:
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

Idz Monika (wole tak niz mermaid :P ) i walcz o swoje, tak nie powinno byc ze ktos cie nabija w butelke, myslał moze ze jak jestes kobieta to cie wysiuda za naprawe ile wejdzie, nie pozostaje mi nic innego jak życzyć ci wytrwałosci w tej batalii o pieniadze :amen:
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Ide o zakład że niezależny rzeczoznawcza wyliczy ci większą kwotę niż wyniosła naprawa i wtedy wszyscy krzykacze z tego wątku sprowadzeni zostaną na ziemię.
m
mermaid
Raczkujący
Raczkujący

[quote="turzol"]Ide o zakład że niezależny rzeczoznawcza wyliczy ci większą kwotę niż wyniosła naprawa i wtedy wszyscy krzykacze z tego wątku sprowadzeni zostaną na ziemię.[/quote]

Jeżeli jest tak samo uczciwy, jak mechanik, co naprawiał mi samochód. Pisałam wcześniej, że chcę prosić rzeczoznawcę o wydanie opinii o tym, co rzeczywiście było naprawiane, po wcześniejszym dokonaniu oględzin samochodu.
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

Ale kombinujecie :doh: :grin: szkoda że dopiero teraz tu zajrzałem :crazy:
[quote="turzol"]Ide o zakład że niezależny rzeczoznawcza wyliczy ci większą kwotę niż wyniosła naprawa i wtedy wszyscy krzykacze z tego wątku sprowadzeni zostaną na ziemię.[/quote]
Całka bardziej niż pewna :grin: niestety turzol może mieć rację :( :grin:
Co do cen za lakierowanie elementu to fakt,poniżej 500 ciężko coś znaleźć.
[quote="mermaid"]Postanowiłam sprawę oddać do niezależnego rzeczoznawcy i oprócz wyceny naprawy szkody poprosić sprawdzenie co było rzeczywiście naprawiane w moim samochodzie.[/quote]
Dobre posunięcie ze względu na to iż:
1) przyda się przy składaniu odwołania do TU (a to podstawowa czynność poza zgłoszeniem szkody :grin: )
2)w konfrontacji z warsztatem (w przypadku większych rozbieżności możesz go lekko postraszyć,bo masz już "podkładkę") może uda się wynegocjować jakiś rabat na usługę :grin:

w każdym razie Powodzenia i wytrwałości :grin:
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Murzyn ja mam taniej jak 500zł od elementu :)
Awatar użytkownika
wojtek6992
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: wojtek6992 »

Ja pracowałem kiedyś u lakiernika ( autopomoc , mechanika, blacharstwo lakiernictwo)

Malował dobrze, brał 350-450 od elementu
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote="wojtek6992"]Ja pracowałem kiedyś u lakiernika ( autopomoc , mechanika, blacharstwo lakiernictwo)

Malował dobrze, brał 350-450 od elementu[/quote]

Dobrze to ujales - "kiedyś" :)

Wysłane z mojego MT11i
Awatar użytkownika
KondzioR.
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: KondzioR. »

Ja w Touranie za prawy błotnik zapłaciłem 400zł :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”