Witam serdecznie ! Kupiłem VW polo kombi 1,9 SDI rok 99' z grudnia ponad miesiąc temu.Od jakiegoś czasu co parę dni zapali się lampka świec żarowych i zapiszczy sygnał parę razy i spokój.Dzisiaj odpaliłem go i zgas tak było dwa razy.Od tego czasu zaczeła migać cały czas lampka świecy żarowej.Po krótkim postoju po przekręceniu zapłonu bez odpalania cały czas coś tyka pod maską ,chyba tam gdzie jest pompa paliwa.Autko nie daje się uruchomić .Bardzo proszę o pomoc co mam robić w sobotę mam jechać nad morze.
Najprosciej bylo by pod kompa podpiac. Bedziesz wiedzial wszystko. i to chyba bedzie najprostsza diagnoza. Prubowales odpiac akumulator na pare minut. Wiem moze archaiczna metoda ale moze zadziala. I jeszcze jedno... przeszukales juz forum?
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Dzisiaj podpinam pod komputer to chyba będę wszystko wiedział.Klem z akumulatora nie ściągałem bo nie posiadam kodu do radia a mam radio VW.Ponoć ściągnięcie kodu to wydatek 50 zł.
Jak usunę tą usterkę to napiszę co to było ,może się to komuś kiedyś przydać.
-- 29 Lip 2009 14:50 --
Usterka usunięta po podpięciu pod komputer.Była masa błędów ! Mech.powiedział,że była poluzowana jedna klema akumulatora a wcześniej możliwe ,że był całkiem odłączony od aku. i dlatego nałapał błędów które w końcu się skumulowały i dały ten końcowy efekt.