Zamek centralny montaż?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Zamek centralny montaż?

Post autor: ZbysheK »

Hej

Poszukuje fotorelacji lub wskazówek jak zamontować zamek centralny, głównie interesuje mnie montaż siłowników w drzwiach, dodam że są to uniwersalne siłowniki oraz może znacie jakiś sklep internetowy gdzie kupiłbym gumowe przelotki na przewody do drzwi do POLO z 1996r.

Zbyszek
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
s
seba
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: seba »

http://www.kampfkeks.com/Technik_ZV_Einbau.html
ja kozystalem z tego wzory przy zakladanu u ciebie silownikow.
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

Dzięki za info
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
g
grzegorz28
Newbie
Newbie

Post autor: grzegorz28 »

sorki że sie wtracam ale ja też właśnie zakładam centralny zamek gumy do drzwi kupiłem na szrocie pasują od ibizy tylko mam problem jak podłączyć kierunkowskazy do centralki ( czy od przełącznika awaryjnych, czy od przekaznika od awaryjnych) proszę o pomoc grzegorz28
s
seba
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: seba »

podlacz pod przelacznik awaryjnych, ja mam tak podlaczone i jest dobrze. dodam ze te przewody ktorymi podpiolem sie do przelacznika mam zabezpieczone bezpiecznikami(bo sa dwa przewody)
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

gumki taniej na szrocie, wszystko zależy od tego czy masz otwory w dżwiach, ja niemiałem (86c2F), musiałem wiercić, i dopasowałem se gumiaki od opla :)
g
grzegorz28
Newbie
Newbie

wielkie dzięki

-- Nie Lis 30, 2008 11:09 am --

tak w 6N są otwory tylko zaślepione gumami....

-- Czw Gru 04, 2008 8:54 pm --

wczoraj zakładałem w swojej polówce centralny zamek wszystko działa ok. tylko dzisiaj jechałem włączyłem lewy kierunek a tutaj zonk włączyły sie awaryjne??????
i od sterownika wychodzą dwa przewody biały i brązowy( pisze na instrukcji że to do sterowania) też nie wiem gdzie i jak je podłączyć???
boje się że zrobie zwarcie dodam że pilot działa( tylko kluczykiem otwieram jedne drzwi)
kto wie jak podłaczyć ??????

grzegorz
a
aircraft
Newbie
Newbie

Post autor: aircraft »

I jak, poradziłeś sobie już z tymi kierunkami bo ja jakiś czas temu sam zakładałem centralny i alarm do mojej 6n i dodam, że bez żadnej instrukcji z internetu a nie jestem elektronikiem i jakoś sobie poradziłem tak więc może jakoś mogę pomóc, a wszystkie przewody od centralnego ( od kierunkowskazów m.in.) podłączyłem do kabli w progu drzwi kierowcy - wystarczy sprawdzić jaki kabel idzie na kierunkowskazy z lewej a jaki z prawej i do nich się podpiąć... Pozdrawiam
Moje hobby - MODELARSTWO LOTNICZE RC
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Nie tak do konca. To mruganie awaryjnych gdy wlaczas kierunek jest spodowane tym ze nie dales diod na kable od kierunkow. musisz wstawic diody w na przewody ktore wychodza z centralki. Wystarcza Ci diody 2-3A kupisz je w kazdy elektronicznym.
http://eltronix.pl/img/products/large/l_2140.jpg tak to wyglada. Zauwaz ze ma pasek po jednej stronie. musisz je tak wlutowac aby pasek byl po stronie kierunkow. Niektore centralki maja juz te diody zalozone, inne maja osobne sygnaly na prawy i lewy kierunek. A tu widac sa ona polaczone.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
g
grzegorz28
Newbie
Newbie

dałem sobie narazie spokój bo zimno w garażu ale chciałbym żeby działały mi kierunki pod zamek centralny moge spróbować podłączyć je do wiązki w progu, ale czy historia nie bedzie sie powtarzać????? ale u mnie idą dwa kable na jedną strone kierunków na drugą stronę kierunków..
dzieki wszystkim za porade... szczesliwego nowego roku....
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Musisz dac diody tak jak Ci napisalem inaczej Ci to nie bedzie dzialac tak jak ma byc. Diody wlutuj zaraz jak kable Ci wychodza z centralki, tak najprosciej.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
grendolf
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grendolf »

po co dziody? z centralki zazwyczaj wychodzą 2 przewody z bezpiecznikiem każdy. to celowe rozwiązanie by podpiąć jeden pod zasilanie lewych migaczy, 2 do prawych! ja podłączyłem się do przewodów w wiązce przy kierownicy. tam też podłączyłem się do napięcia po przekręceniu stacyjki.
g
grzegorz28
Newbie
Newbie

Dzisiaj podłączyłem kierunki centralki do wiązki która idzie w progu drzwi kierowcy wszystko działa ok. dzięki wszystkim za poradę... pozdr.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”