Witam.Mam problem ze stacyjką a dokladnie problem tkwi w tym ze po przepreceniu stacyjki zawsze uruchamiało mi sie radio dostawało napiecie teraz coś sie zrąbało i tak nie jest nie działa musze kluczyk wcisnąć ale mniejsza z tym raz działa raz nie.Jak ominąć zasilanie bez przekrecenia kluczykiem ze bez niego moge uruchomic radio.Ktory kolor idzie do zasilania do stacyjki a potem na radio chce podłączyc bezpośrednio
Za 10zl to bym nie polecal zadnej kostki. Naewt tych za 40zl nie polece, tj bialych toprana. Zakladalem taka bo wlasciciel ją przywiozl i 2 dni wytrzymala. Nastepna kupil tez o zgrozo topran ale jakas czarna i od wiosny jest ok. Ale topran to sie ogolnie nadaje do ...
[quote=""Marianoo""]Za 10zl to bym nie polecal zadnej kostki. Naewt tych za 40zl nie polece, tj bialych toprana. Zakladalem taka bo wlasciciel ją przywiozl i 2 dni wytrzymala. Nastepna kupil tez o zgrozo topran ale jakas czarna i od wiosny jest ok. Ale topran to sie ogolnie nadaje do ...[/quote]
Chłopaki a mi nie wyłącza radia teraz. Zawsze wyłączało po wyciągnięciu kluczyka teraz tego nie robi. Zauważyłem ze w zamku była taka zapadka jak się wyciągało kluczyk to "zamykała" otwór zamka teraz jej nie ma. Potraktowałem zamek WD40 ale to nie pomogło powiedział bym że gorzej nawet teraz się przekręca kluczyk. Co to będzie stacyjka do wymiany czy tylko ta kostka?
[quote=""SAKe88""]Chłopaki a mi nie wyłącza radia teraz. Zawsze wyłączało po wyciągnięciu kluczyka teraz tego nie robi. Zauważyłem ze w zamku była taka zapadka jak się wyciągało kluczyk to "zamykała" otwór zamka teraz jej nie ma. Potraktowałem zamek WD40 ale to nie pomogło powiedział bym że gorzej nawet teraz się przekręca kluczyk. Co to będzie stacyjka do wymiany czy tylko ta kostka?[/quote]
do wymiany będzie kostka, a co do zamka to zapadka się albo zablokowała albo wypadła, samo psikanie wd40 nie pomoże, trzeba wyciągnąć bębenek i wyczyścić wszystko.
Po przekręceniu kluczyka wszystkie kontrolki się zapalają, jednak przekręcam kluczyk do pozycji odpalania auta i nic się nie dzieje. Dopiero jak mocniej go docisnę, to sygnał idzie na rozrusznik i samochód zapala.
Czy to również problem z kostką stacyjki, czy coś innego nawala??
Po przekręceniu kluczyka wszystkie kontrolki się zapalają, jednak przekręcam kluczyk do pozycji odpalania auta i nic się nie dzieje. Dopiero jak mocniej go docisnę, to sygnał idzie na rozrusznik i samochód zapala.
Czy to również problem z kostką stacyjki, czy coś innego nawala??[/quote]
Miałem to samo, raz łączyło raz nie, trzeba było wciskać, machać, aż pewnego dnia rozrusznika już nie było słychać i w końcu trzeba było wymienić tą kostkę. Bo rozebraniu jej, rozsypała się w drobny mak. Kostkę stacyjki kupowałem oryginalną (6N0 905 865) teraz cyka za pierwszym razem i zauważyłem, że kluczyk dużo mocniej siedzi w stacyjce.
Zdecydowanie idz w kierunku wymiany kostki.