[6R] Kiwający się fotel kierowcy w przód i w tył

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
macaronik
Newbie
Newbie

[6R] Kiwający się fotel kierowcy w przód i w tył

Post autor: macaronik »

Autko jest nowe i od urodzenia fotel kierowcy kiwa się przy ruszaniu i hamowaniu, odpowiednio w tył i do przodu. Auto jest 5d, więc nie istnieje problem przersuwanego fotela w wersji 3d.
Usterka była zgłaszana na gwarancji dwa razy i za każdym razem słyszałem, że faktycznie się kiwa, ale sprawdzali i kiwa się we wszystkich nowych Polo.
Skarga do BOK VW Polska przyniosła odpowiedź: "że opisywany przypadek, nie jest traktowany przez producenta Volksawagen AG jako wada produktu tylko jego cecha konstrukcyjna".
Innymi słowy coś jak w dawnym Polmozbycie: fotel się kiwa, ale w tym kolorze tak musi być.
Pytanie: czy ktoś miał podobny przypadek i wygrał z ASO? VW Polska?
Jak sobie z nimi poradzić, bo nie zamierzam się przyzwyczaić do kiwającego się fotela!
Pozdrawiam!
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Ktos z forum AWC(autocentrum)mial podobny problem z fotelami w 6r.-poszukaj tam dobrze opisuje problem.Z tego co pamietam wymienili mu stelaz.Jesli chodzi o kiwanie foteli to u mnie nie wystepuje bo sprawdzalem(wersja highline)tutaj fotele sa inne niz w comfortline i trendline.
m
macaronik
Newbie
Newbie

Dzieki za wskazówkę. Poszperałem w necie i faktycznie jest tam sporo o "fotelach bujanych" w Polo (i innych modelach VW). Póki co napisałem odwołanie do BOK VW Poznań i zobaczymy jaka będzie reakcja. Swoją drogą uważam za skandaliczne próbowanie wmawiania klientom, że fotel ma prawo sie kiwać! Jeśli ktoś jeszcze ma tego typu doświadczenia z "fotelem bujanym" - zapraszam do podzielenai się z doświadczeniami w walce z ASO/Importerem.
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Jak kupilem A3 kiedys 4 letnie z przebiegiem 100000km to fotel kierowcy tez sie kiwal,ale jak byl mocno podwyzszony,jak go obnizylem to luzow nie bylo.
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

nie wiem jak mocno się kiwa, ale pamiętam że ten problem był już na forum, i swego czasu również zauwazyłem mały przeskok - dosć irytujący - ale po wysiedzeniu - ułożył się - jest cicho i spokojnie - przestał się bujać - gdy przestałem to sprawdzać - dotarł się. - jeśli coś pomoże to był to taki skok o 5- moze 8 mm
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

U mnie kiwka się kierowcy i pasażera. Wersja 3D tylko cierpi na tą bolączkę. Zgłaszałem w ASO, rozkręcali fotele i nic nie pomogło. Diagnoza - ten typ tak ma. Wkurza mnie to czasami.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

Post autor: woolfik »

Ja mam 5d i oparcie ma luz z 2 mm, ale w normalnym użytkowaniu tego nie czuć. Też to zgłosiłem na początku, jak byłem jeszcze uczulony na takie rzeczy i sprawdzałem w salonie - w innym Polo też się kiwało, a w Golfie czy większych modelach już nie.
Obrazek
m
macaronik
Newbie
Newbie

Klubowicze,
Dziekuje za Wasze opowieści o kiwających się fotelach w Polo, ale moj post dotyczył pytania o ROZWIĄZANIE problemu nie o ZAAKCEPTOWANIE go. Nie ma mojej zgody na ignorowanie problemu przez ASO/Importera, tylko dlatego, że POLO to mniejszy brat w rodzinie VW. Nie ma mojej zgody na komentarze w stylu dawnego Polmozbytu "w tym typie/kolorze tak musi być".

Jeśli KTOŚ przewalczył z ASO/Importerem sprawę kiwającego się fotele, proszę by podzielił się swoimi doświadczeniami.
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Z kiwajacym oparciem sie zgodze,jak nie ma pasazera to jak jade po nierownosciach to go slysze,jak sobie przypomne:)
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Ktoś rozwiązał już w jakiś sposób problem? Coraz bardziej irytuje mnie ten kiwający się fotel pasażera. Gwarancja skończyła się 1 lipca 2012, więc muszę podziałać na własną rękę.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
kamil_WWL
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kamil_WWL »

Czy ktoś naprawił problem z fotelem??
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”