Autko jest nowe i od urodzenia fotel kierowcy kiwa się przy ruszaniu i hamowaniu, odpowiednio w tył i do przodu. Auto jest 5d, więc nie istnieje problem przersuwanego fotela w wersji 3d.
Usterka była zgłaszana na gwarancji dwa razy i za każdym razem słyszałem, że faktycznie się kiwa, ale sprawdzali i kiwa się we wszystkich nowych Polo.
Skarga do BOK VW Polska przyniosła odpowiedź: "że opisywany przypadek, nie jest traktowany przez producenta Volksawagen AG jako wada produktu tylko jego cecha konstrukcyjna".
Innymi słowy coś jak w dawnym Polmozbycie: fotel się kiwa, ale w tym kolorze tak musi być.
Pytanie: czy ktoś miał podobny przypadek i wygrał z ASO? VW Polska?
Jak sobie z nimi poradzić, bo nie zamierzam się przyzwyczaić do kiwającego się fotela!
Pozdrawiam!
Ktos z forum AWC(autocentrum)mial podobny problem z fotelami w 6r.-poszukaj tam dobrze opisuje problem.Z tego co pamietam wymienili mu stelaz.Jesli chodzi o kiwanie foteli to u mnie nie wystepuje bo sprawdzalem(wersja highline)tutaj fotele sa inne niz w comfortline i trendline.
Dzieki za wskazówkę. Poszperałem w necie i faktycznie jest tam sporo o "fotelach bujanych" w Polo (i innych modelach VW). Póki co napisałem odwołanie do BOK VW Poznań i zobaczymy jaka będzie reakcja. Swoją drogą uważam za skandaliczne próbowanie wmawiania klientom, że fotel ma prawo sie kiwać! Jeśli ktoś jeszcze ma tego typu doświadczenia z "fotelem bujanym" - zapraszam do podzielenai się z doświadczeniami w walce z ASO/Importerem.
Jak kupilem A3 kiedys 4 letnie z przebiegiem 100000km to fotel kierowcy tez sie kiwal,ale jak byl mocno podwyzszony,jak go obnizylem to luzow nie bylo.
nie wiem jak mocno się kiwa, ale pamiętam że ten problem był już na forum, i swego czasu również zauwazyłem mały przeskok - dosć irytujący - ale po wysiedzeniu - ułożył się - jest cicho i spokojnie - przestał się bujać - gdy przestałem to sprawdzać - dotarł się. - jeśli coś pomoże to był to taki skok o 5- moze 8 mm
U mnie kiwka się kierowcy i pasażera. Wersja 3D tylko cierpi na tą bolączkę. Zgłaszałem w ASO, rozkręcali fotele i nic nie pomogło. Diagnoza - ten typ tak ma. Wkurza mnie to czasami.
Ja mam 5d i oparcie ma luz z 2 mm, ale w normalnym użytkowaniu tego nie czuć. Też to zgłosiłem na początku, jak byłem jeszcze uczulony na takie rzeczy i sprawdzałem w salonie - w innym Polo też się kiwało, a w Golfie czy większych modelach już nie.
Klubowicze,
Dziekuje za Wasze opowieści o kiwających się fotelach w Polo, ale moj post dotyczył pytania o ROZWIĄZANIE problemu nie o ZAAKCEPTOWANIE go. Nie ma mojej zgody na ignorowanie problemu przez ASO/Importera, tylko dlatego, że POLO to mniejszy brat w rodzinie VW. Nie ma mojej zgody na komentarze w stylu dawnego Polmozbytu "w tym typie/kolorze tak musi być".
Jeśli KTOŚ przewalczył z ASO/Importerem sprawę kiwającego się fotele, proszę by podzielił się swoimi doświadczeniami.
Ktoś rozwiązał już w jakiś sposób problem? Coraz bardziej irytuje mnie ten kiwający się fotel pasażera. Gwarancja skończyła się 1 lipca 2012, więc muszę podziałać na własną rękę.