[6R] Wpadnięcie metalowego wentylu do nawiewu przedniej szyb

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
max_rybnik
Newbie
Newbie

[6R] Wpadnięcie metalowego wentylu do nawiewu przedniej szyb

Post autor: max_rybnik »

Witam! Mam nie codzienny problem gdyż położyłem na desce metalowy wentyl od alufelgi i o nim zupełnie zapomniałem.. Gdy ruszyłem wpadł prosto do nawiewu przedniej szyby. Chciałbym się dowiedzieć czy będzie przez to jakiś problem..? Wiem że dla nie których będzie to śmieszne ale mi nie daje spokoju i może jest szansa że to spadło (przeszło jakoś) na ziemie? Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i porady. Pozdrawiam!

Poniżej zdjęcie wpadnięcia.

Obrazek
Awatar użytkownika
zybercik
Początkujący
Początkujący

Post autor: zybercik »

Na ziemie na pewno nie wypadnie. Stawiam że wpadło do nagrzewnicy/przewodów od nawiewu/klimy. Teoretycznie nic się nie stanie, aczkolwiek może stukać, uderzać na na zakrętach...
m
max_rybnik
Newbie
Newbie

Post autor: max_rybnik »

więc nie powinno zrobić strat ? (uszkodzenie, niedziałające ogrzewanie, itd) ? a istnieje jakaś szansa samemu to wyciągnąć czy nie warto..? :)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

szansa istnieje, te kratki są wyjmowalne, ale pytanie czy dostaniesz się wgłąb kanału powietrzenego w który wpadł wentyl.
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

spróbuj wyciągnąć,jak metalowe to można użyć specjalnego przyrządu z magnesem(taki elastyczny pręt)używają tego mechanicy.
tylko delikatnie bo w klimatroniku wszystko sterowane jest silniczkami a jak zablokuje klapkę to może uszkodzić serwomechanizmy

http://chwytak.pl/photos/chwytak-z-magn ... 846811.jpg
takie coś mam na myśli :grin:
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="murzyn"]spróbuj wyciągnąć,jak metalowe to można użyć specjalnego przyrządu z magnesem(taki elastyczny pręt)używają tego mechanicy.
tylko delikatnie bo w klimatroniku wszystko sterowane jest silniczkami a jak zablokuje klapkę to może uszkodzić serwomechanizmy[/quote]
no tak, zapomniałem że to klimatronik, a nie zwykły nawiew. no to rzeczywiście lepiej wyjąć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „6R”