[all]Mokry amortyzator

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

[all]Mokry amortyzator

Post autor: krakers2207 »

Witam wszystkich
Niedawno pojawił się u mnie problem a mianowicie mokry amortyzator. Postanowiłem zrobić w stacji diagnostycznej test sprawności amortyzatorów wykazało iż ten amortyzator jest o ponad 21% mniej sprawny niż po drugiej stronie. Amortyzatory były wymieniane około pół roku temu a samochód przejechał na nich około 1000km. Postanowiłem je reklamować w sklepie którym mi je zakładali. Właściciel tego sklepu powiedział że w tą kolumne gdzie wchodzi wkład amortyzatora wlewają specjalny olej którym amortyzator oddaje ciepło i amor mógł puścic troche oleju i spowodowało to wyciek z tej kolumny :shock: Zacząłem się z nim kłócić gdyż przy montażu nie zauważyłem żeby coś było wlewane do tej kolumny. Sprzedawca zaproponował wymianę na mój koszt (140zł amor + 50 zł usługa) tego odda do hurtowni a jak oni uznają gwarancje odda mi pieniądze. Czy ktoś spotkał się z tego rodzaju sytuacją? Czy naprawdę wlewany jest jakiś olej w kolumnę tam gdzie wchodzi wkład?
Proszę o pomoc :beg:
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""krakers2207""]Czy naprawdę wlewany jest jakiś olej w kolumnę tam gdzie wchodzi wkład?[/quote]

Ja osobiście, pierwszy raz słyszę o takiej akcji :roll:
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

No ja też zaprowadził mnie nawet do swoich mechaników którzy patrzyli na mnie jak na debila że oczywistych rzeczy nie wiem :niewiem:
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Jakiej firmy amorki miales ?
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Optimal i żałuje tego zresztą gdzie indziej nie było by problemu ale cóż zrobić więcej naciągnąć się nie dam
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”