Witam jestem posiadaczem Polo z 2007r i ostatnio wariuje.Podczas jazdy szarpie co parę km zapala się lampka od świec i włącza się kontrolka ABS ,byłem już w serwisie i jakoś nie mogą znaleść usterki może już ktoś z was miał podobne doświadczenia.
Witam, podłączę sie do pytania. Ja mam polo z 1997 roku, diesel, od ok pół roku też ma podobne objawy jak u przedmówcy, tj. jak dodaję gazu to się jakby wachał, a za chwilę przyśpieszenie. Wymieniałem filtr paliwa, nic nie pomogło, a może to pompa paliwa pada?
Pozdr
[quote=""Crazy""]a kto ci przegryzł tego kabla?!?[/quote]
serwis stwierdził iż jakiś gryzoń(np szczur,kuna ) wszystko jest możliwe ale w końcu znaleźli usterkę :yahoo: walnięty jest sterownik silnika
-- Sob Sie 08, 2009 9:23 pm --
w końcu odebrałem auto :yahoo: wymienili sterownik silnika ,cenę jaką usłyszałem powaliła mnie z nóg ,siedzicie bo pospadacie z krzeseł -- a więc 4600+ robocizna całe szczęście auto jest na gwarancji i całość płaci VW
Dlaczego powalila Cie ta cena? Sterowanie praca silnika to zlozyny uklad, ktory musi dzialac w czasie bardzo zblizonym do rzeczywistego. Cene podali za nowy element. A jakbys kupil samochod nowy to ile musialbys wydac? ponad 40tys. Jakby kazda czesc kosztowala "grosze" to auta bysmy mieli za 50% mniej, a tak sie nie da.
Jesli chodzi o czesci zamienne, to nie pamietam czy w Polsce, czy w Europie, zginelo 2.5 mln pojazdów nieuzytkowanych, rozbitych itp. Zamiast do recyclingu, trafily na rynek wtorny czesci. Jak dobrze poszukacie, to kazda czesc znajdziecie. Jedna z gield z uzywanymi czesciami znajduje sie w Przeźmierowie w okolicach Poznania.
W Twoim przypadku, gdyby Ci to siadlo poza okresem gwarancji, taniej byloby wyszukac komputer z innego auta, przeloyzc i ewentualnie dac komus zeby wgral od nowa soft pod Twwoje auto, skaliborwal je z innymi modulami. W domysle serwis VW, albo jakis lepiej wyposazony.