[6n]Przyciemnianie szyb

Chcesz upiększyć swoje auto? A może pochwalić się przeprowadzonymi zmianami? Tu możesz to zrobić.

Moderator: Global Moderator

p
polobolid
Raczkujący
Raczkujący

[6n]Przyciemnianie szyb

Post autor: polobolid »

Witam,

Zamierzam przyciemnić w polo 6n szyby tylnie i szybe o kufra. Zamierzam oczywiście sam to zrobić. Czy ktoś z Was jest w temacie i może mi powiedzieć czy po takich tanich foliach jak np. http://allegro.pl/show_item.php?item=2645145725 , http://allegro.pl/show_item.php?item=2697349990 wyjdzie w miarę estetyczny efekt czy lipa? Kolor samochodu mam taka wiśnia (Lc3m), nadwozie 3d. Myślę nad folią max ciemną przez którą z zewnątrz nic nie będzie widać albo trochę będzie widać. Jak myślicie jaki odcień wybrać?
Awatar użytkownika
kombajno
Newbie
Newbie

Post autor: kombajno »

Radziłbym ci przyciemnić tylne boczne okienka tak ja mam ładny efekt :victory: .Zbyt ciemnej radziłbym Ci nie kupywać .Ja bym dał 40%-50% stopnia ciemnienia :oki:
p
polobolid
Raczkujący
Raczkujący

Masz może jakieś zdjęcia, żeby zobaczyć jak to wygląda? Przeglądałem trochę polówek na sprzedaż i nie znalazłem jednej przyciemnionej :]
Awatar użytkownika
kombajno
Newbie
Newbie

Post autor: kombajno »

W najbliższym czasie wstawie fotke tylko polo w trasie :hello:
Awatar użytkownika
Turbo_1986
Newbie
Newbie

Post autor: Turbo_1986 »

zobacz sobie w moim temacie jak mam przyciemnione folia solarwindow czy cos takiego kolor black, nie jest za ciemny ale tez nie jest za jasny.
viewtopic.php?t=40730
p
polobolid
Raczkujący
Raczkujący

Super masz auto jakby co dopiero z salonu wyjechało, bardzo podobne do tego co jest w książce instrukcji obsługi z tym, że bardziej dziarskie masz :) ja mam taki sam silnik, nadwozie i kolor podobny Lc3m ale już swoje przeszło.

Znalazłem w archiwum allegro http://archi.inosak.org/imgdb/item1166771467_1.html ale tam dwa odcienie black są 75%black i 85% black, pamiętasz którą miałeś? Miałem zastosować jak najciemniejszą folię lecz dochodzę do wniosku, że nie będzie to dobrze wyglądało.

Długo masz już przyciemnione szyby nic się z tym nie dzieje tzn bąble nie wychodzą? W ogóle ile potrzebowałeś foli? Przednich okien nie ruszałeś? Ja myślę przednie ściemnić tylko tylko aby wizualnie nie było dużego skoku między przednimi oknami a tylnimi.
Awatar użytkownika
Turbo_1986
Newbie
Newbie

Hej ja folie kupowałem w motoryzacyjnym, i mieli tylko light black, black i super black, moja chyba jest 75%, mam to od czerwca i nic sie z tym nie robi, kleiłem to z kolegą, na moich foliach trochę widać do środka, ale tak chcialem bo za ciemno to później w nocy nic nie widac :). Pozdrawiam. Ps. jak znajdę opakowanie to sprawdze dokładnie stopień zaciemnienia, i jeśli bedziesz sam pierwszy raz kleił to zaopatrz się w kilka rolek bo na bocznych to nie problem przyciemnic a tylna dla mnie była to masakra.
p
polobolid
Raczkujący
Raczkujący

Gorzej Ci się jeździ z tym tyłem przyciemnionym? To dobrze, że mówisz, to zacznę boczne najpierw ściemniać a klapę może odkręcę od budy i na spokojnie zrobię:] Rozumiem, że od wewnątrz tą folię kleiłeś?

Znalazłem tą folie http://allegro.pl/folia-do-przyciemnian ... 16780.html dość tania jest jest to mogę więcej jej wziąć a co zostanie to może na lampy tylnie się nada.
Awatar użytkownika
Turbo_1986
Newbie
Newbie

Nie jeździ sie gorzej, ale gorzej się manewruje nocą, a mnie w sumie na przyciemnienie wyszły 2 rolki tej folii (nielicze tych co zniszczyłem na nauke:))Tak folie kleiłem od wewnątrz, na tylne lampy moze byc kiepsko poniewaz folia jest dosyc sztywna i nie poddaje się, jak przyciemniałem kierunki to kupiłem folie do lamp niby 99% przepuszczalności światła i na przeglądzie sie nie doczepił, a folia na lampy jest termo plastyczna. PozdróVWka
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Michelangelo »

masz kolego fotki u mnie w temacie przed przyciemnianiem i po. folie mam 90% moim zdaniem efekt jest super, jestem bardzo zadowolony :) z chcecia przyciemnilbym jeszcze delikatnie przedie, ale znajac moje szczescie to musialbym zdrapywac przy pierwszej kontroli... co do manewrowania noca sa lusterka boczne, niestety we wstecznym bardzo slabo widac, no chyba ze mialbys zamontowana lampe halogenowa zamaist standardowej cofania :D ale jakos daje rade, mam juz ze 3 lata przyciemnina i jeszcze w nic nie przylazylem cofajac, ale ja cofam tylko na lusterkach (tak jak w samochodach, ktore maja zabudowany tyl, bo i takimi zdazalo mi sie jezdzic, wiec jest to przydatne)

viewtopic.php?f=77&t=2186
p
polobolid
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Michelangelo""]folie mam 90% moim zdaniem efekt jest super, jestem bardzo zadowolony :) z chęcią przyciemniłbym jeszcze delikatnie przednie,[/quote]

No racja efekt jest, tylko, że aż się prosi teraz te przednie ściemnić :p
Mi zależy na ładnym przejściu i w moim przypadku 90% to zbyt ciemne. Tak jak ma Turbo_1986 delikatnie bardziej mi odpowiada. Czekam aż da odpowiedź czy przyciemniał folią 75% czy 85%
Myślę też nad rozwiązaniem, że boczne tylne 75% a klapa 85%
Awatar użytkownika
sidkoz
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sidkoz »

Witam jaki kolorek szyb z tyłu proponujecie do 6N 5D lakierek LR5Y, zastanawiam się nad minimalnym przyciemnieniem.
Awatar użytkownika
sprajt
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: sprajt »

Odświeżę temat. Jaką folię najlepiej zakupić do samodzielnego klejenia. Może ma ktoś już jakiś patent na to klejenie ?
Obrazek
n
noir
Newbie
Newbie

Post autor: noir »

Może trochę za późno na odpowiedź ale myślę, że jeszcze ktoś skorzysta jak będzie szukał.
Kupując folie trzeba zwrócić uwagą czy jest termokurczliwa, inaczej na nie prostych szybach powstaną paski powietrza.
Ja swoją kupiłem w lidlu za 20zł (nie jest termokurczliwa, i na tylnej szybie mam paski które nie prezentują się wspaniale) okleiłem cały tył kombi czyli 4 boczne i tylna + 2 razy mi się nie udało czyli folii jest aż nadto. Instrukcje oklejania najlepiej na Youtubie znaleźć polecam http://www.youtube.com/watch?v=nat3EB25zO8
Folie mam całkowicie czarną, trzeba by oko do szyby przystawić żeby cokolwiek zobaczyć w środku i wydaje mi się że wygląda to dobrze.
Wspomnę jeszcze, że bocznych kierowcy nie można okleić niczym bo się koledzy w mundurach przyczepią na 100% natomiast tył to i można deskami obić :D
Awatar użytkownika
Fireman94
Początkujący
Początkujący

Post autor: Fireman94 »

A mam pytanie lepiej samemu czy odstawić do zakładu. I czy do oklejenia tylnych szyb musiał bym ściągać szyby ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling / Fotki aut”