[6n2] błąd 17978

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jarecki
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: jarecki »

[quote=""sabled""]jarecki czego Ty się boisz, że nie chcesz ustawić się z kimś z forum (ze mną, z czają)? Chcemy Ci pomóc. To nic nie zaszkodzi a może Ci zaoszczędzić 1,5 tyś jak sam mówisz...[/quote]

Chodzi o to że autko nie reguje na pedał gazu wiec jazda gdzie kolwiek to masakra.
Wzniesienia typu wiadukty itp. odpadają jazda 20 km/h po mieście porażka.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Hmm... sabled bo pewnie my się autobusem przytoczymy w razie czego do kolegi :rotfl:
Przeciez to miasteczko nie jest takie duże. Ja codziennie przejeżdżam z Gocławia do Chotomowa, także zwiedzam całą pragę. Ale może kolega się boi osób postronnych (co można zrozumieć, gdyż gadamy w większości tylko na forum).
Ale gadałem jeszcze z chłopakami i to rzeczywiście może byc ECU trafione. Ale... trzeba to jeszcze podłączyć i samemu zerknąć.
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Napisałem dokładnie: "odezwij się w ciągu tygodnia to ustawimy się gdzieś na mieście". Obecnie jestem w sytuacji "mocno bezrobotnej" :blush2: i podjechać do Ciebie pod dom/blok nie mam problemu. Od jutra to niedzieli mam multum czasu. Jak się zdecydujesz pisz na PW.
Obrazek
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

jeszcze zanim podejmiesz się tej naprawy można by było sprawdzić pracę silnika na innym kompie, z silnika o tym samym oznaczeniu, spróbować nie zaszkodzi :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
b
bskladanek
Newbie
Newbie

Post autor: bskladanek »

witam koledzy, jestem nowy na tym forum, jeżdżę 6n2 1,4 16V i mam problem :/
Auto tuż po starcie zgasło, niby odpala ale po chili gaśnie, chyba że gazuje na 4tysie to chodzi,
zapala sie check i epc.
Mechanik sie podpiął, wywaliło 3 błędy 18058,17978,17566, pokasował i było ok, tego samego dnia wieczorem odpalam i to samo, dodatkowo 3 dzwięki ostrzegawcze i mrugająca kontrolka oleju :/.
Jest niedziela i nie wiem co z tym robić...
Z góry dziękuje za pomoc :this:
b
bskladanek
Newbie
Newbie

Post autor: bskladanek »

dziękuje wszystkim za pomocne posty ;)
okazało się że walnięty jest EGR, gdyby ktoś miał taki do 1,4 16v chętnie kupię, narazie będę jeździł bez
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”