[6N2 GTI] jakie szly orginalnie lampy przod

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Alexa4
Raczkujący
Raczkujący

[6N2 GTI] jakie szly orginalnie lampy przod

Post autor: Alexa4 »

jak w temacie jakie orginalnie byly montowane lampy do 6N2 GTI.bo ja mam xenon,i nie wiem czy to ktos sobie zamontowal czy tak wychodzily?
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: baton »

Każde 6n2 GTI miało xenony.
A
Alexa4
Raczkujący
Raczkujący

ale to jest cos jak HID czy mozna to porownac do xenonow np audi?
czy te orginalne xenony sa leprze od HID?
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Każde 6n2 GTI miało xenon + spryski lamp
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

Post autor: bicker83 »

[quote="Alexa4"]ale to jest cos jak HID czy mozna to porownac do xenonow np audi?
czy te orginalne xenony sa leprze od HID?[/quote]
Żadne HIDy tylko normalne xenony na zarnikach D2S i balastem pod lampa.

[quote="pawellini"]Każde 6n2 GTI miało xenon + spryski lamp[/quote]

Byly też wersje bez spryskow sam taka widzialem ostatnio.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Ostatnio zmieniony 08 paź 2012, 12:00 przez bicker83, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: baton »

To jest xenon taki jak fabryczny xenon w przytoczonym audi. Nie są to żadne HIDy.
A
Alexa4
Raczkujący
Raczkujący

dobra wszystko sie zgadza balast jest,lampki swieca ,ale jak sprawdzic czy mam spryski czy to sa tylko zaslepki w zderzaku?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="Alexa4"]dobra wszystko sie zgadza balast jest,lampki swieca ,ale jak sprawdzic czy mam spryski czy to sa tylko zaslepki w zderzaku?[/quote]

spryskiwacze reflektorów znajdują się pod zaślepkami zderzaka. Jeśli ich nie ma to auto jest po dzwonie i ktoś wstawił zwykły zderzak. Sprawdzić można działanie poprzez przytrzymanie manetki spryskiwania szyb przez dłużej niż 5sekund
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote="bicker83"]]
Byly też wersje bez spryskow sam taka widzialem ostatnio.
[/quote]

Nie było wersji bez sprysków - przejrzyj sobie cenniki wyposażenia seryjnego wersji GTI . Xenon, spryski i samopoziom zawsze szły razem i nie było innej opcji podczas zamawiania auta.
To, że ulepy z alledrogo nie mają sprysków to znaczy, że były walone przodem i wstawił ktoś zwykły zderzak bez miejsca na zaślepki spryskiwaczy.
A
Alexa4
Raczkujący
Raczkujący

zaraz sprawdze,tylko nie za bardzo moge uzyc spryskiwacza,bo auto ma odlaczone aku.chwilowo jest rozkrecane do wymiany rozrzadu,,mozna to jakos oblukac?a jak wogole wyciagnac lampe,bo klapke ktos polamal i moze uda sie ja pokleic?
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: majkel0908 »

[quote="Alexa4"]a jak wogole wyciagnac lampe,bo klapke ktos polamal i moze uda sie ja pokleic?[/quote]

żeby wyciągnąć lampe, musisz zdemontować zderzak przedni. Pod zderzakiem będą 2 śruby (na klucz chyba 13), które mocują reflektor do pasa przedniego. No i oczywiście jedna z góry, ale to widać po otwarciu maski :)

Aha, żeby zrzucić zderzak musisz odszepić zaślepki spryskiwaczy. Najlepiej to złapać za zaślepkę i pociągnąć do góry, poźniej tylko wypinasz ze mocowania spryskiwacza :)
A
Alexa4
Raczkujący
Raczkujący

pociagne za zaslepke i co nie urwe jej od spryskiwacza?Lampe chcialem wyciagnac zeby ja wyczyscic bo dekielek ktos polamal.ale widze ze sprawa sie komplikuje.a tak wogole to widze ze,zeby wymienic zarowke to sporo roboty.moze obudowa lampy jest cala tylko dekielek potzebuje nowy?
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: majkel0908 »

nie powinna się urwać:) demontaż zderzaka nie zajmuje dużo czasu, nawet gdzieś w manualach było to opisane:) ogólnie żeby wymienić żarówki to najwygodniej zdjąć zderzak i wyjąć reflektory:) jak wyciągniesz lampę to będziesz widział co jest nie tak:)
Awatar użytkownika
bicker83
Początkujący
Początkujący

Post autor: bicker83 »

[quote="turzol"]
Nie było wersji bez sprysków - przejrzyj sobie cenniki wyposażenia seryjnego wersji GTI . Xenon, spryski i samopoziom zawsze szły razem i nie było innej opcji podczas zamawiania auta.
To, że ulepy z alledrogo nie mają sprysków to znaczy, że były walone przodem i wstawił ktoś zwykły zderzak bez miejsca na zaślepki spryskiwaczy.[/quote]

Nie chodzi mi o alledrogo i nawet nie o polske :) ja widzialem takie cudo tu gdzie jestem w irlandii :D i uwierz mi ze wersje wyposazenia tych aut ktore tutaj jezdza sa naprawde ubogie - na bank maja inna wersje cennikow :P
Obrazek
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote="bicker83"][quote="turzol"]
To, że ulepy z alledrogo nie mają sprysków to znaczy, że były walone przodem i wstawił ktoś zwykły zderzak bez miejsca na zaślepki spryskiwaczy.[/quote]

Nie chodzi mi o alledrogo i nawet nie o polske :) ja widzialem takie cudo tu gdzie jestem w irlandii :D i uwierz mi ze wersje wyposazenia tych aut ktore tutaj jezdza sa naprawde ubogie - na bank maja inna wersje cennikow :P[/quote]

Jasne, "u nas w Irlandii..."
Skąd masz pewność, że auto wyszło z fabryki bez sprysków ? Zamawiałeś je osobiście?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”