elja 6n2 - koniec przygody 20.12.2010 RIP :)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

elja 6n2 - koniec przygody 20.12.2010 RIP :)

Post autor: elja »

Witam wszystkich, jestem Łukasz, wrzucam zdjęcia swojej polówki oraz jej krótki opis.
Buda: 6n2 3d
Silnik: 1.4 tdi
Moc: szalone 75 km
Kolor: grafit metalik
Rok produkcji: 2001
Przebieg: 172 tys. km

Wyposażenie:
:arrow: 2xairbag
:arrow: abs
:arrow: szyberdach
:arrow: halogeny
:arrow: radio cd
:arrow: el. szyby+lusterka
:arrow: centralny zamek
:arrow: ham. tarczowe przód+tył
samochód to totalna seria, poza radiem. :) ale biorąc pod uwagę, że stałem się szczęśliwym właścicielem jakiś miesiąc temu da się to zrozumieć. w samochód zainwestowałem przez ten miesiąc ponad 3,5 tysiąca złotych. Zostało zrobione: resory przód, serwo, uszczelki w pompie wakum, skrzynia (padnięta czwórka, dostałem nowa-przebieg 10tys. km, bez osadów nawet, z 2 letnia gwarancja), servo, poduszki amortyzatorów-przód, tylna wycieraczka, przeguby oba, filtry, oleje, reanimacja rur obok katalizatora, klocki przód+tył, przednia szyba (był pajączek, wymiana na oryginalną z ubezpieczenia) może coś pominąłem :banghead: , mam nadzieję, że to koniec moich smutków... ;) a teraz do rzeczy, co zamierzam zrobić jakie mam plany:
- styl, polo gti, seria z subtelnym dodatkami: dokładka zderzaka, lotka dachowa, atrapa od gti ale z oznaczeniem tdi, może coś zrobię z kierownicą bo trochę sfatygowana jest...
- silnik, już dowiedziałem się wszystkiego, u mnie w mieście kosztuje to 1200zł, mowa o chipie oczywiście a nie jakimś badziewie z allegro. +25-30km, +50-60nm. Jednak po ostatnich remontach nie jestem gotów na chip-tuning :grin:
- po głowie chodzi mi klima, dowiedziałem się wszystkiego, 1300-1500 zł i mam chłód w aucie ;)
to tyle z moich planów, zawieszenie zostaje seryjne, felgi, opony narazie też. Denerwują mnie trochę zamglone klosze reflektorów, chyba pobawię się w renowacje domowymi sposobami w następnym tygodniu, oraz w wolnej chwili planuje rzucić jakiś kolor na zaciski hamulców, myślę też o nawigacji takiej która była montowana w "niektórych" polo :)
Ale wiadomo jak to z planami bywa... co będzie zrobione zobaczycie wkrótce na zdjęciach.
Pozdrawiam.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 18 gru 2010, 18:20 przez elja, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ozzy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ozzy »

Witam, widzę, że chyba kolorek taki jak i u mnie :-D

Póki nie masz grila - malnij logo w czarny kolor, moim jak i wielu innych zdaniem tanio a i efekt ciekawszy.

Zaciski sam pomalowałem w weekend na czerwono - z tym kolorem auta nieźle się komponuje (fotki machnę jutro to sam zobaczysz).

Są to najtańsze i najmniej wymagające zabiegi.

Co do reszty modów życzę kasy, kasy i jeszcze raz kasy.

PS. No i jakaś gleba by się przydała.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

niestety gleba narazie nie możliwa, mam kiepski dojazd do domu bardzo, ma się to niedługo poprawić, tak więc puki co pozostaje tylko photoshop :), a co do logo na atrapie to nie jestem w większości, bo nie przekonuje mnie czarny mat, zostanie tak jak jest na 90%
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Sliczny kolorek!! :) .Ale ogólnie 6n2 sa ekstra nawet w seri.Pozdro
RUMAK
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

podczas pobytu nad jeziorem przednie zaciski pomalowane, dwa dni roboty, dwucyfrowa liczba piwek, subiektywnie sądzę, że wyszło super, :grin: no ale zapraszam do ogladania, dokumentowałem fotografiami całość prac tj. rozebranie hamólcow, czyszczenie całości 3 warstwy farby, złożenie, jutro w wolnej chwili napisze manuala.
gorzej bedzie zrobic tył bo sa klocki wkrecane i nie bardzo mam pomysl jak sie do tego dobrac, bo malować bez zdjecia calości troszke bez sensu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

PS. w drugiej polowie sierpnia lakieruje prawa strone cala, bo: nadkole przod-pecherzyki, drzwi na dole 3 cm przejechane, nadkole na dole to samo i prog (widac na pierwszym zdjeciu w pierwszym poscie), dodatkowo idac za ciosem maska - bo zmatowiała i ma ryse, wszystkie listwy, przedni zderzak, klamki i regeneracja lamp przednich i kierunków.
Awatar użytkownika
komar
Początkujący
Początkujący

Post autor: komar »

bardzo fajne plany co do poli
z mojej strony pozostaje pogratulowac i zyczyc powodzenia
Awatar użytkownika
adr0444

Post autor: adr0444 »

widac dbasz o autko.. powodzenia w dalszych planach :)
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

w ostatni weekend pomalowalem tylne zaciski hamulcowe, wytlumilem drzwi (mata app+tasma dekarska) oraz zamontowałem głośniki magnat 216 classic, na razie graja z radiem, ale po nastepnej wyplacie pomyslimy o wzmacniaczu i subwooferze. Jutro auto wędruje do lakiernika na tydzien. To bedzie zrobione:
-lakierowanie prawej strony samochodu, maski, wszystkich listew, klamek.
-polerowanie/regenerowanie reflektorow przednich i halogenow
a ja spokojny o auto jade na wakacje ;)
J
Jariko82
Newbie
Newbie

Post autor: Jariko82 »

Hej nieźle możesz powiedzieć ile Cię zakasował lakiernik??
Ja też mam kilka poprawek lakieru dać lakiernikowi autko kwestia tylko ceny :-( . 300PLN za element :shock: to dla mnie troszki sporo.
Pozdro
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

dzis odebralem auto, zrobilem maske, zderzak, prawy prog, prawe drzwi, prawe przednie i tylne nadkole, renowacja reflektorow = 1200zl.
sa male niedociagniecia i w najblizszy poniedzialek bedzie poprawiac.
listew nie malowalem i klamek. klamek bo zapomnial i pozniej nie zdazyl a listew ze trzeba klasc najpierw jakis uplastyczniacz pozniej jakies inne rzeczy, bede szukal listew na allegro juz pomalowanych i je przemaluje w kolor.
c
combo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: combo »

elja Zdradz mi tajemnice skad masz tę skrzynię biegów? Często bywam w Lublinie "moją niebieską błyskawicą" :grin: więc może bym się przejechał do Twojego dilera. Poza tym gdzie znalazłeś takiego taniego lakiernika? Daj jakiś adres w Lublinie. Jak oceniasz jego robotę? Planowałem przemalować przedni prawy błotnik.
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

wszystko przez zakład na ul. nalkowskich, na 200-300 metrow przed koncem ulicy jadac od diamentowej, po prawej stronie, jakies 30 metrow od ulicy. tam mi zalatwili skrzynie, lakiernik tez przez ten zaklad, zrobil tanio, ale nie jestem zadowolony z uslugi, ale tragedii nie ma.
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

Ładna i zadbana seria :good:
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

auto juz prawie zlozone, został tylko daszek licznika do zalozenia.
W samochodzie zagościło nowe audio:
-stacja multimedialna GMS 3501
-wzmacniacz autotek SM4-1000
-glosniki u-dimention el comp 6
-subwoofer lancar max 12' w skrzyni br
-wygłuszone drzwi i caly tyl poczawszy od slupka srodkowego, oprocz dachu
Zacząłem troszke dłubać w desce rozdzielczej i stopniowo ją wyciszać, likwidować wszystkie niepotrzebne dzwieki. Postepy sa słyszalne ;)
W miedzy czasie bylem zmuszony do regeneracji turbiny. Samochód stał się zrywniejszy.
Jak narazie prace stana w miejscu, bo trzeba odłożyć troszke kasy, żeby na wiosne auto dostało nowe zawieszenie, wieksze felgi i oponki.
Auto umyte, postanowiłem popstrykać mu troche zdjęć w ten mam nadzieje nie ostatni ladny i cieply dzien w roku :)

ObrazekObrazekObrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 15 gru 2009, 17:32 przez elja, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Screamer
Newbie
Newbie

Post autor: Screamer »

Piękne Polo (kolorek taki sam jak mój :) ) i rewelacyjne zdjęcia. Pozazdrościć :good:

Chyba muszę swoją Polówką się na jakąś sesję wybrać :)
Polo 6N2 1.4 MPI

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”