[9n] 1 kluczyk + brak pilota

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
miodzio
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: miodzio »

żeby nie zakładać nowego wątku to może tu się zapytam :grin: czy sterownik 6q0 959 433h polo 9N3 2008r obsłuży pilot centralnego zamka . Auto z salonu polskiego od nowości bez pilota. W VAG pokazuje możliwość ustawienia mrugnięcia przy zamykaniu, domykanie szyb, etc... natomiast przy wejściu w kanał odpowiadający za dodawanie klucza wyskakuje error :/ Może ktoś opisać jak to się dokładnie robi???
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

ten z literką H nie ma wcale toru radiowego. Musisz zmienić moduł komfortu najlepiej na taki z literką E. F ponoć też obsługuje radyjko, przy czym szukaj E bo są najbardziej wypasione.

Możesz o tym poczytać, np. TU

...a o dodaniu nowego pilota przeczytasz TU w punkcie 4.
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
Awatar użytkownika
miodzio
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""qqrydza""]ten z literką H nie ma wcale toru radiowego. Musisz zmienić moduł komfortu najlepiej na taki z literką E. F ponoć też obsługuje radyjko, przy czym szukaj E bo są najbardziej wypasione.

Możesz o tym poczytać, np. TU

...a o dodaniu nowego pilota przeczytasz TU w punkcie 4.[/quote]

super o takie info mi chodziło :good: moduł z lit E już zakupiony - a jutro śmigam po kluczyk do serwisu VW
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote=""miodzio""]

super o takie info mi chodziło :good: moduł z lit E już zakupiony - a jutro śmigam po kluczyk do serwisu VW[/quote]

No to przygotuj się na spory wydatek. W ASO kluczyk scyzoryk z pilotem łącznie kosztuje ok 500-600zł. Dowiadywałem się gdy chciałem kupić do siebie.
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

dokładnie, dlatego zamiast odwiedzać ASO VW, odwiedź popularny portal aukcyjny i kupisz taki scyzor za ok 140zl :D

Do tego koszt wyfrezowania grota ok. 40zl i masz gotowca.

...swoją droga, to staniały te scyzoryki, ja w kwietniu płaciłem jakoś 250. Oczywiście mam na myśli takie chińskie "zamienniki".
mój czarnuch
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

ja kupiłem na allegro pilot z kluczykiem scyzorykiem, bez transpondera za 150zł - oryginalna elektronika w środku, a obudowa jak wiadomo "chiński zamiennik". Jakościowo nie jest taki zły. Poza tym, że muszę kupić sobie w ASO ten oryginalny znaczek zakrywający śrubkę do rozebrania pilota, ponieważ ta chińska po 6 miesiącach użytkowania prawie się wytarła doszczętnie.
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Wszystko sie zgadza. Ja za kompletny scyzoryk ze znaczkiem i pastylka dałem 170zł. Z tym ze domówiłem jeszcze kluczyk serwisowy [z plastiku], dodatkową pastylkę do niego, oraz zapasowe logo do kluczyka, bo mam starte. Za logo płaciłem 6zl, ciekawe ile kosztuje w ASO:D

witek6935, przed naklejenem nowego loga, zmień sobie baterie w pilocie, bo później nie da go sie oderwać w taki sposób żeby go nie zniszczyć.
mój czarnuch
Awatar użytkownika
miodzio
Raczkujący
Raczkujący

no właśnie ... odwiedziłem dziś ASO :roll: cena bez mała 600zl :banghead: więc przeszło mi ASO :roll: czy ktoś mógłby podać link do aukcji na allegro bo nie mogę znaleźć odpowiedniej
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Potrzebujesz pilot o numerze katalogowym: 1J0 959 753 DA

Potrzebujesz:
-pilot 3 przyciskowy z obudową
-nowy niecięty grot HAA
-pastylkę crypto 48
-logo VW :grin:

tutaj cały ten komplet:
http://allegro.pl/nowy-pilot-vw-hlo-1j0 ... 98023.html
mój czarnuch
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: baton »

A ja mam podobne pytanie. Kupiłem Polo 6n2, ale mam do niego tylko 1 kluczyk. Czy mogę dokupić, zakodować gdzieś nowy kluczyk tylko scyzoryk ? Mój oczywiście to standardowy kluczyk, nie jest to scyzoryk.
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

baton wszystko wskazuje na to, że scyzoryk który będzie pasował do Twojego auta ma oznaczenie 1J0 959 753 AH bądź 1J0 959 753 DA bo były stosowane zamiennie. Niech ktoś to jeszcze potwierdzi.

Rozumiem, że masz fabryczny centralny zamek w kluczyku?

...edit:

w TYM wątku kolega patryk2k pisał, że zaprogramował właśnie taki kluczyk w 6n2.
mój czarnuch
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: baton »

qqrydza tak, mam fabryczny centralny zamek w kluczyku.

Edit:
Dzięki za informacje, pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Mati_9N
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Witajcie. Mam problem taki jak w temacie. Posiadam tylko jeden kluczyk i mam zamiar dorobić sobie drugi no i właśnie chce żeby to był ten z pilotem. Wiem , że musze zmienic myoduł komfortu. Moje pytanie dotyczy centralnego zamka, teraz mam central na pilota lecz jest on dokładany , bede musiał wywalić tą centralke od tego centrala czy po prostu kupic moduł komfortu i programowac kluczyk i bedzie ok?
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

dobrze byłoby wywalić te dołożoną centralkę. Piloty wkodujesz sobie do modułu komfortu i będziesz ich używał, a ta centralka stanie się nie potrzebna. Oczywiście możesz ją zostawić, będziesz wtedy mógł otwierać/zamykać auto z dwóch różnych pilotów :) Jednak mocno zalecane byłoby się jej pozbyć.
mój czarnuch
Awatar użytkownika
Mati_9N
Kontakt:

Post autor: Mati_9N »

Zakupiłem odpowiedni moduł komfortu i teraz pozostał mi zakup kluczyka stąd tez moje pytanie czy ten będzie odpowiedni?
http://allegro.pl/kluczyk-scyzoryk-vw-o ... 03371.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”