witam... małymi krokami zbliża się zima, więc muszę kupić zimówki. Mam okazje tanio kupić praktycznie nowe opony Dębica frigo 2 tylko, że rozmiar 155/70/13. Czy nie będą za wąskie do Polo 6n 1.9D? :niewiem:
[quote=""Sergio93""]witam... małymi krokami zbliża się zima, więc muszę kupić zimówki. Mam okazje tanio kupić praktycznie nowe opony Dębica frigo 2 tylko, że rozmiar 155/70/13. Czy nie będą za wąskie do Polo 6n 1.9D? :niewiem:[/quote]
ja taki rozmiar mam na zimówkach w 6N i nie ma problemu
Witam, niedawno kupiłem nieużywane zimowe 13/145 80, na oko zero skruszałej gumy, lecz z 2005r, dobrze zrobiłem ? Lepszy pomysł niż 4 letnie używane ? Opony firmy yokohama
Opony letnie z tyłu mam juz łyse z przodu dobre ale stare bo juz mają 8 lat, jeszcze jakos do zimy na nich pojezdze ale po zimie trzeba bedzie myslec o nowych, i teraz pytanie o rozmiar, jakich szukac, jaka szerokosc, jaki profil zeby polo sie dosc dobrze trzymało drogi, w tej chwili mam 175/65r13 ale myslałem nad szerszymi
[quote=""Bielo""]ja taki rozmiar mam na zimówkach w 6N i nie ma problemu[/quote]
Ja w 6n2 mam 165/65/14 D. frigo 2 i jest bardzo dobrze.
[quote=""keekz""]Panowie jakie opony można naciągnąc na felgi 15x6 ET 45 tak żeby nie były za szerokie? 195/45 raczej do mnie nie przemawiaja bo silnik 1.0 50 KM.
[/quote]
Ja dziś będę wrzucał na 15 opony 175/50/15 jak jesteś zainteresowany fotami to napisz.