[6n] problem z załączającym się samoczynnie klaksonem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

[6n] problem z załączającym się samoczynnie klaksonem

Post autor: Anonymous »

przy skrecaniu kierownicy w lewo albo prawo załacza sie klakson
co moze byc przyczyna?
M
MariozoKR
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: MariozoKR »

Sprawdź blaszkę która jest za kierownicą a obudową stacyjki, może być ona w jakimś punkcie wygięta i to może powodować piszczenie klaksonu przy skręcie, albo styki pod guzikami na kierownicy. Ja ze swoim też miałem ostatnio mały problem ale umnie była uwalone końcówki ze styków przy klaksonie :)
Awatar użytkownika
KoStEk
Administrator
Administrator

Post autor: KoStEk »

Odświeżam temat. Problem pojawił się dzisiaj, tak jak koledzy wcześniej napisali. U mnie podczas skręcania kierownicą w prawo bądź w lewo załącza się klakson. Raz załączył się podczas nagłego zahamowania.

Jakieś pomysły co może być przyczyną? Dzisiaj już nie miałem czasu ale jutro będę chciał posprawdzać styki czy to nie jest ich wina.
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
----------------------------------------------------------------
Ślesin 2012, 2013, 2014
II miejsce Turniej Tenisa Stołowego-2013
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

Mialem taki sam problem, winny okazał sie zwijak airbagu, poprostu tasma gdzies przeskoczyła i byl nie rowno i przy kreceniu kierownica zalaczał sie klakson, po sciagnieciu zwijaka i zwinieciu tasmy proawidłowo problem ustapił. Po dzis dzien nie wiem jakim cudem tasma w srodku przeskoczyła :confused:
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
Awatar użytkownika
KoStEk
Administrator
Administrator

Post autor: KoStEk »

Mam nadzieję że jutro znajdę na to czas i posprawdzam. Jeszcze tylko zobaczyć jakaś instrukcja demontażu airbaga i dostania się do wnętrza i będzie dobrze.
Moje byłe POLO 6N KOSTEK
----------------------------------------------------------------
Ślesin 2012, 2013, 2014
II miejsce Turniej Tenisa Stołowego-2013
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

[quote=""KoStEk""]Mam nadzieję że jutro znajdę na to czas i posprawdzam. Jeszcze tylko zobaczyć jakaś instrukcja demontażu airbaga i dostania się do wnętrza i będzie dobrze.[/quote]
Nic prostszego, ja odlaczylem kleme od aku (dla swietego spokoju) Dwie sruby na imbus po drugiej stronie kierownicy, odkrecasz i airbag prawie siagniety odpinasz tasme od poduchy rozpinasz wtyczke od klaksonu odkrecasz 3 sruby na torx albo krzyzak potem nakretke od kierownicy delikatnie sciagasz kiere zwracajac uwage na przewody od baga i klaksony i zwijak masz na wierzchu. pamietaj zebys doodkrecania kiery ustwił koła na wprost i kogos miec do przytrzymania i jak otworzysz klapke zwijaka to troche sie bedziesz musiał pobawic zeby tasme dobrze zlozyc
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”