Nie mogę znaleźć konkretnego tematu, używałem szukajki na różne sposoby i nic nie znalazłem. Na temat:
Niedawno wymieniałem sprzęgło , miałem dwu masowe i zmieniłem na jedno masowe z valeo,
wszystko poskładałem i mam problem z ustawieniem linki - jest na niej samoregulator , po całym złożeniu
tej części sprzęgło nie reaguje , już kilka razy do tego podchodziłem i bez pozytywnych wyników,
raz mi się udało ale jechał na półsprzęgle więc musiałem ponownie to zdjąć i jak do tej pory po złożeniu sprzęgło nie reaguje.
Może ktoś wie jak to ustawić:
można też pomóc telefonicznie mój nr 691 779 715 , choć jest niedziela to nadal próbuję do tego dojść.
Czekam na konkretne odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2012, 15:41 przez stekvw, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
Teoretycznie jak złożyłeś sprzęgło, zamontowałeś linkę i odblokowałeś samoregulator to powinno pomóc tylko kilkukrotne naciśnięcie na pedał sprzęgła. Sprawdź czy linka nie była gdzieś załamana i czy działa samoegulator. Chyba, że coś źle złożyłeś i problem tkwi w innym miejscu.
Pozdrawiam
Jak napisałeś o blokadzie to właśnie przypomniało mi się że zapomniałem zablokować samoregulator jak zdejmowałem linkę , może dla tego jest teraz problem ? :glare:
Na pewno ma to wpływ na aktualne działanie sprzęgła, ponieważ samoregulator wyciągnął się do maximum. Dokładnie teraz się nie orientuję, ale powinieneś spróbować ścisnąć samoregulator tak by można było go zablokować. Następnie odblokowujesz i naciskasz kilkukrotnie na pedał sprzęgła. Powinno pomóc jeśli linka jest jeszcze sprawna
nic się nie stanie jak nie zablokujesz linki, chyba masz coś nie teges, ja już wymieniałem 3 razy linkę u siebie i nigdy nie było takiego problemu, praktycznie po wciśnięciu pedała od razu ustawiała się jak trzeba... może do twojego modelu powinna być inna niż kupiłeś?
dumle
Ta co się zepsuła już była od początku w polówce , próbowałem na wszystkie możliwe sposoby i tak się zdenerwowałem że dzisiaj kupiłem nową ze szrotu i już wszystko gra,
Okazało się że ze środka starej linki jakieś kulki się wysypały i prawdopodobnie to była przyczyna, ale dziękuję
serdecznie za chęci .
_MATI_
Dzięki za podsunięcie myśli żeby zwrócić uwagę na samoregulator, jednak się zepsuł.