[6n] Jaĸą nagrzewnicę?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

e
elektron
Newbie
Newbie

[6n] Jaĸą nagrzewnicę?

Post autor: elektron »

Witam

Posiadam Polóweczkę 6n, 55kW bez klimy z 1994 roku. Niestety nadszedł ten czas kiedy muszę wymienić po latach nagrzewnicę gdyż w aucie śmierdzi płynem itp. Związku z tym chciałbym was zapytać, jaką wybrać? pytam ponieważ chciałbym ją mieć przed wymianą (wymienić ją w jeden dzień). Dzwoniąc po Polmozbytach Panowie z obsługi nie byli mi wstanie po podaniu parametrów auta powiedzieć "tak, mamy taką jaką Pan potrzebuje". Czy posiadacie może numer katalogowy lub któryś z kolegów wymieniał w/w część i posiada jej parametry? rozmiar? byłbym wdzięczny za pomoc bo nie chciałbym kupić złej. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

a jak to zdiagnozowales ze to nagrzewnica ? u mnie tez smierdzialo plynem a okazalo sie ze waz mi popuszczal kolo obudowy termostatu. Pierwsza moja diagnoza tez byla nagrzewnica ;)
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
_
_Bartek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Bartek_ »

nagrzewnice w vw są wszędzie takie same nie ważne czy to 6n czy golf vento czy passat, nie ważne czy wersja z klinmą czy bez wszystkie są takie same.
Modyfikacje zawieszeń, podwozi oraz nadwozi, diagnostyka komputerowa Diagun X431, elektromechanika, naprawy blacharskie i lakiernicze kujawsko-pomorskie Toruń 781-803-432
P
PawełB
Newbie
Newbie

Post autor: PawełB »

jak wymienić nagrzewnice ma ktoś instrukcje manuala itp polo6n?
_
_Bartek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Bartek_ »

zdemontować deske rozdzielczą, wymontować całą obudowę nagrzewnicy wraz z wentylatorem, wymmienić nagrzewnicę i zmontować wsztystko w odwrotnej kolejności.
Modyfikacje zawieszeń, podwozi oraz nadwozi, diagnostyka komputerowa Diagun X431, elektromechanika, naprawy blacharskie i lakiernicze kujawsko-pomorskie Toruń 781-803-432
P
PawełB
Newbie
Newbie

Post autor: PawełB »

ok a jakaś instrukcja jak zdemontować całą deskę krok po kroku? nigdy tego nie robiłem
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""PawełB""]ok a jakaś instrukcja jak zdemontować całą deskę krok po kroku? nigdy tego nie robiłem[/quote]

opcja szukaj na prawde nie gryzie :blush2:

wersja bez sciagania deski rozdzielczej
viewtopic.php?f=25&t=39122

+ przydatny temat
viewtopic.php?f=25&t=8936

:victory:
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”