Lampa stroboskopowa

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

C
Crazy
Swój
Swój

Lampa stroboskopowa

Post autor: Crazy »

Proste pytanie, co sądzicie o takiej "ledowej" lampie stroboskopowej, opłaci się do ustawienia zapłonu, czy jest do d...
http://www.allegro.pl/item686804777_now ... opowa.html
Awatar użytkownika
rolek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rolek »

będzie ok
Obrazek
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Czy ja wiem, stroboskop w lampie do ustawiania zaplonu oswietla nam odpowiednie miejce na kole pasowym itp. Watpie ze ten patent zda taki egzamin. Moim zdaniem wyrzucone pieniadze. A na internecie jest mnostwo schematow jak to zrobic na diodzie. I wydasz na to gora 10 pln i masz sadysfakcje ze to sam zrobiles. Kiedys sobie zrobilem takowa na 3 bialych diodach LED jak jeszcze mialem malucha... korzystalem raz i wyrzucilem. Przy dziennym swietle nic nie zdzialasz, szkoda czasu i nerwow i pieniedzy.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

marcin86 ma 100% rację!,
nie ma bata tym ustawić czegokolwiek, jest to zbyt amatorskie wykonanie żeby miało zastosowanie w takich sprawach, lampa z prawdziwego zdarzenia wygląda jak pistolet i jej zadaniem jest oświetlenie punktowe miejsca na kole pasowym, taką diodę najwyżej na choinkę można zamontować. :rotfl:, (z całym szacunkiem dla pomysłodawcy i wykonawcy za trud włożony w produkcję tego imitującego urządzenia)
Tak wygląda porządna lampa stroboskopowa: :eek:
Obrazek
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
rolek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rolek »

Sam mam taką lampe jak w tej aukcji tylko, że własnego pomysłu - tak jak w aukcji i nie miałem jakiś większych problemów z ustawieniem zapłonu
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”