Po jeździe próbnej, 100km po autostradzie bez oszczędzania auto sprawowało się jak należy, nie traciło mocy i przyspieszało jak powinno więc chyba rozwiązałem problem

Niestety nie mam wtyczki w domu żeby sprawdzić czy są jakieś błędy ale check sie od tej proy nie pokazał ani razu. Zaniepokoiliście mnie wpisami wyżej więc proszę jeszcze o zgłębienie tematu:
[quote=""fajgi""]nie ubywa ci oleju albo płynu chłodniczego delikatnie ??[/quote]
Oleju ubywa przy mocnym ciśnięciu, ale nie ma na to żelaznej reguły.. Odkąd mam auto czyli 3,5 roku, to się tak dzieje a teraz wybiło dopiero 130kkm (przy kupnie 78)
[quote=""wacku""]Świece Bosch miałes źle dobrane, Zalecane świece to ŚWIECE NGK V-LINE 34 PZFR5D-11 i na takich powinienes jezdzić.Zresetuj błędy,zrób kilka kilometrów i sprawdz czy wystąpiły błedy. Niepokoi mnie komunikat z czujnika wału,bo może masz przeskoczony rozrząd na pasku?,do 4 żebów to się nic nie powinno dziać, ale powyzej juz głowica idzie spać.Może to nie jest to ale warto sprawdzic .Drugi komunikat to zawór EGR ,nic groźnego,bo to do celów ekologicznych ,i dla silnika nie jest groźne, aczkolwiek wpływa na jego moc,ale nie musi ,w zaleznosci w jakiej pozycji zatnie się zawór.[/quote]
Właśnie też tak patrze i faktycznie źle dobrane! A zmieniali je w serwisie pogwarancyjnym eh wstyd, chodź w katalogu polo nie ma tego bosha to w silniku lupo 1.0 auc są takie świece boscha dedykowane, nie wiem czy coś w lupo się coś różni?
I teraz dokładnie mam takie ngk'i jak piszesz wrzucone
A czy ten błąd wałka rozrządu mógł być spowodowany tym, że kable mocno iskrzyły na 3 cylindrach? Pełny rozrząd miałem wymieniany 4kkm temu i po wymianie nie było żadnej różnicy w działaniu silnika. Czy jak pasek przeskoczy choćby o ten jeden ząb jest w jakiś sposób zauważane? np. jakiś trzask etc?
Z egr'em juz miałem przejścia i został wymieniony na nowy przy około 90kkm i kosztował 720zł! więc też mi mina trochę zrzedła ale może nic mu się nie stało, bo podejrzewam, że przez złe spalanie mieszanki się mógł przyciąć..
[quote=""Grzela300""]Powinieneś mieć chyba te świece. Coś takiego widziałem jak u Ciebie w Golfie kolegi jak tankował "marketowe" paliwo ze stacji samoobsługowych.[/quote]
Jeszcze raz co do świec święta racja jak wyżej chodź mam wątpliwości bo troche to zamotane, o czy napisałem kilka linijek wyżej. Co do stacji tankuje na przemian jak mi wygodnie: statoil, shell, lotos, orlen więc chyba nie wina paliwa, chodź z tym nigdy nie wiadomo.
[quote=""wojtasek""]rozwiązanie twoich problemów masz przed oczami -(P0342 Czujnik wału rozrządu CMP A, bank 1 - niski sygnał)
musisz sprawdzić czy jest dobrze dokręcony lub wymienić na nowy inaczej świece i kable możesz sobie wymieniać
w nieskończoność.
[/quote]
To znaczy, że przy źle ustawionym rozrządzie kable i świece tak szybko szlag trafia? Eh tak jak napisałem wyżej rozrząd ma ma 4kkm i nie poczułem żadnej różnicy ale może coś źle zmajstrowali?