Witam koledzy, posiadam polo 6n2 1.4 TDI AMF. Ostatnio zauważyłem że silnik jest opadnięty na lewą stronę , powiedzcie mi czego to może być wina ? Dzięki za ewentualne odp .
Srebrny szatan szybkości, obrońca uciemiężonych poprostu moje sreberko
Polo89
naprawde latwiej jest otworzyc maske i zerknąć niz oczekiwać calymi dniami na odpowiedz na forum, na tym sie nie trzeba znac zeby to dostrzec...
trzeba podnieść silnik i wymienić
chłopie zastanów się czy masz narzędzia
a wymienia się tak prosto jak się umie a jak nie to trzeba udać się do mechanika
szukałem tuta odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a trafiłem tylko na bandę przemądrzalców, którzy ani konkretnej odpowiedzi nie udzielili, ani nawet na właściwy trop nie naprowadzili. A mówią, że milczenie jest złotem...
Wydaje mi się, że nie powinno być to to takie trudne choć nigdy tego jeszcze nie robiłem. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo podjechał bym i pomógł, co dwie głowy to nie jedna:-). Możesz poszukać kogoś ze swojej okolicy i poprosić go o pomoc, myślę że ktoś się znajdzie:-). Ewentualnie zrób to sam, nie powinieneś nic zepsuć bo nie jest to skomplikowany mechanizm. Zobaczę jak to wygląda u mnie i popołudniu podpowiem jak możesz się do tego zabrać.
Poduszek jest 3
Prawie nie do kupienia w sklepach ostatnio pytałem na forum to kolega handlujący Ori części VW podał mi takowe ceny
"poduszki to powiem szczerze ze nie znalazlem zamiennikow porzadnych, chyba ze masz jakies numery z lemforder albo corteco to podaj bo ja sie nie doszukalem.
oryginały :
prawa gora - 399zł
lewo tyl - 253zł
podpora tyl - 305zł"
Co do wymiany ja mechanikiem nie jestem. Podnieść silnik to trzeba mieć sprzęt. A jeśli się go nie ma to według mnie nie warto ryzykować. Lepiej dać mechanikowi 50 zł i mieć pewność że jest ok.
A co do opadniętego silnika to mój jest opadnięty z kolei na stronę kierowcy. Też muszę się bardziej przyglądnąć temu tematowi.