Polo 6n by rumcajs25

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""izeltaz""]Mam na myśli to przetłoczenie na poduszce pasażera, z tego co kojarzę to po małym lifcie airbag był gładki.[/quote]

Sokole oko :D
Faktycznie u mnie nie ma tego przetłoczenia wzdłuż :scratch:

Czerwone bębny u mnie na minus :beee:
Też kiedyś malowałem w golfie na czerwono czy na żółto ale jednak bęben w czerni to jest to :roll:

Przyznaj sie, że nie chodziło CI o lepsze hamowanie tylko :
Obrazek

:crazy: :jester:

:grin:
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2012, 19:49 przez krzychu20, łącznie zmieniany 1 raz.
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

Nie wiem moze to zalezało od wersji tego airbagu :scratch: Bo w 1 i 2 polo to przetłoczenie jest ;) A co do czerwonego to narazie mi sie podoba, widocznie nie dojrzalem do tego zeby malowac na czarno :crazy:
Ahahahha krzysiek bardzo smieszne :jester:
A co do tej poduszki pasazera to nie widac nic zeby było cos przy tym modzone poprostu jest idealne takze moze zalezy to od wersji poduszki taka samo jak na poduszce na kierownicy na jednej jest napis "airbag" na srodku poduszki a na drugiej pod znaczkiem vw takze moze wychodziły 2 wersje tego :grin:
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
r
rumcajs25
Swój
Swój

Wczoraj paczuszka z pompką od centralnego z golfa 3 dojszła :crazy: I dzis oczywiscie musiałbyc montaz, pompka okazała sie yc sprawna a nawet lepiej dziala niz poprzednia, na montaz czeka tez sterownik z pilotem RTX ale to w niedziele, bede musiał tez wymienic uszczelke narazie tylko od anteny bo woda dostaje sie do srodka :banghead: No i rozkminiam temat z licznikiem a mianowicie zeby zrobic go tak jak w wersji GTI czyli wiadomo niebieskie podswietlenie i czerwone wskazówki, dawca diód SMD i wskazówek bedzie licznik z golfa 4, mialem montowac cały licznik ale zmienilem zdanie bo nie mam jak ustawic przebiegu co jest aktualnie, i to narazie tyle ;)
Mój Chagalblue
Awatar użytkownika
Bielo
Swój
Swój

Post autor: Bielo »

jakbyś chciał wydać 30zł (z przesyłką 36zł via allegro) to możesz sobie zrobić kolory jakie będziesz chciał ;)

http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=38

http://allegro.pl/vw-polo-6n-podswietle ... 92649.html
Obrazek
r
rumcajs25
Swój
Swój

[quote=""Bielo""]jakbyś chciał wydać 30zł (z przesyłką 36zł via allegro) to możesz sobie zrobić kolory jakie będziesz chciał ;)

http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=38

http://allegro.pl/vw-polo-6n-podswietle ... 92649.html[/quote]
Tak zastanawialem sie nad tym ale taki zestaw jak jak chce bedzie robic czerwona poswiate pod wskazowkami a to juz mi sie nie widzi, a pozatym chce zeby wskazówki byly czerwone a nie białe tak jak w ori liczniku ;) bo na czerwono swieca tylko w nocy a w dzien sa białe. No i licznik bedzie łudzaco podobny do licznika z GTI :crazy: Ale dzieki mariusz ;)
Mój Chagalblue
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""rumcajs25""]dawca diód SMD i wskazówek bedzie licznik z golfa 4[/quote]

:roll: oooj Zbychu słabo przemyślałeś temat :blush2:

Żeby wskazówki świeciły w innym kolorze (np czerwonym) montuje się takie płytki pod wskazówki :roll: -> http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=38 tutaj to widać

:glare:

to juz lepiej chyba zamontować ten licznik z golfa co masz i spisac sobie przebieg,żebys mógł sobie obliczyć "w razie W"

Albo kupic od Chamerskiego kit do zmiany podświetlenia licznika i przelutowac :niewiem:
Poza tym poświata od wskazówek może być mniejsza- jak widać u niektórych minimalnie jest- mnie nie przeszkadzała, więc nie chciało mi się babrać z tym :roll:
r
rumcajs25
Swój
Swój

Porzemyslałem sprawe no i w sumie dzieki Marcinkowi ogarnalem ze wskazowki nie bd swiecic za co mu dziekuje :piwo:
A swoja droga to licznik od golfa juz zakupiony ten dokladnie http://allegro.pl/show_item.php?item=2600857399 roznica w przebiegu tylko 4000 km takze dobije do 170 na ori i zaloze golfoski ;)
Mój Chagalblue
r
rumcajs25
Swój
Swój

No to sobie Łupne co mi tam :grin:
Polo dostało nowe graty a mianowicie:
Gałe z mieszkiem z Octavii II
Obrazek
Podswietlenie ledowe dechy:
Obrazek
Obrazek
No i zostało oznakowane :crazy:
Obrazek Obrazek
Zamontowalem pilota do centralnego
Aaa no i buciki sa na zime nareszcie z bardzo fajnym bieznikiem bo 7 i 6mm :crazy:
I zastanawiam sie nad załozeniem tego licznika od golfa juz teraz :crazy:
No i szczegolne podziekowania dl kolegi Marcinka za pomoc jakiej mi udzielił przy właczniku swiateł bo gdyby nie on to bym nie ogarnał ze kabel z kostki od swiateł mijania mi sie odpiał i włacznik nie działał, dzieki wielkie za pomoc bo specjalnie wyprułes z dechy swoj włacznik zeby mi ogarnac pinologie kostki :piwo: :piwo: :piwo:
Mój Chagalblue
Awatar użytkownika
Tomkruz
Początkujący
Początkujący

Post autor: Tomkruz »

Kolego przyjemnie to wygląda ;) Tak trzymaj :) Super Polóweczka ;)
Moja Czarna Polóweczka ---> viewtopic.php?t=37189

I 6N
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Diode od podświetlenia włącznika świateł jaką miałeś- z zaokrąglonym szpicem czy płaskim ?
Jeśli z zaokrąglonym, to jakbyś zeszlifował na płasko i nakładając troszkę pasty tempo na szmatke, wypolerował, światło byłoby rozproszone bardziej(nie świeciłaby tak punktowo) ;)
r
rumcajs25
Swój
Swój

[quote=""krzychu20""]Diode od podświetlenia włącznika świateł jaką miałeś- z zaokrąglonym szpicem czy płaskim ?
Jeśli z zaokrąglonym, to jakbyś zeszlifował na płasko i nakładając troszkę pasty tempo na szmatke, wypolerował, światło byłoby rozproszone bardziej(nie świeciłaby tak punktowo) ;)[/quote]
Ja miałem z tym plaskim czubkiem, troche mnie własnie to punktowe swiecenie denerwuje msze to poprawic jeszcze moze cos wykombinje w tym temacie
No i dzieki tomkruz :piwo:
Mój Chagalblue
r
rumcajs25
Swój
Swój

Jako ze dzisiaj miałem zamiar dostosowac licznik z golfa do polo, tak tez zrobilem no ale to było silniejsze odemnie i msiałem go zalozyc na stałe :D
Obrazek
Sory za jakosc zdjecia ale robione telefonem na szybko bo bateria juz mi praktycznie siadła :blush2:
Mój Chagalblue
Awatar użytkownika
yoker1988
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: yoker1988 »

fajnie prezentuje
Awatar użytkownika
hardtomek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: hardtomek »

a jak ze wskazówką paliwa? bo ciekaw jestem czy pokazuję tak samo jak w polo, czy zbiorniki w polo i golf IV mają taką samą pojemność :niewiem:
r
rumcajs25
Swój
Swój

Nie ma to zwiazku, bo tu nie chodzi o pojemnosc baku a o elektronike, ona odpowiada za prawidłowe wskazania paliwa na liczniku, ale jesli jestes ciekaw to bak w golfie miesci 55l a polo 45l ;)
Mój Chagalblue
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”