Oświetlenie bagażnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

Oświetlenie bagażnika

Post autor: ...ADAM... »

Mam prośbe aby ktoś opisał mi dokładnie co jest potrzebne do oświetlenia bagażnika, gdzie powinien być czujnik otwarcia klapy do czego podłączyc swiatełko.... mam u siebie miejsce na światełko mam tą tak jakby podstawę z kabelkami i blaszkami do której wkłada sie( chyba ) zarówkę ale nie mam nic więcej ani czujnika ani żarówki ani klosza:( no i jeszcze mam pytanko czy w poli bylo oswietlenie silnika.... bo w niektórych autach jest po podniesieniu maski, a tu niewiem:(
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

czujnik oświetlenia bagaznika jest w zamku :) i z tego co wiem to w polo nie było oświetlenia silnika .
.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ...ADAM... »

No bo po lewej stronie na tym plestiku w bagażniku mam taką dziurę zaślepioną i myślałem że tam był i powinien być ten taki jakby czujnik:P
k
krzys001
Newbie
Newbie

Post autor: krzys001 »

Zrobiłeś już to oświetlenie?
Jeśli tak to podziel się informacjami co robiłeś i co musiałeś zakupić :).
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

tam jest taki mały klosz z żarówką taką samą chyba jak z przodu po otwarciu dzwi powinna ci sterczeć taka wtyczka na 2 piny i w niej masz 12v po otwarciu klapy ja ten klosz ściągłem i wsadziłem panel led efekt fajny
s
sosik36
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sosik36 »

U mnie w bagażniku była lampka po lewej stronie pod samą półką, jednak nie świeciła. Okazało się, że odłączony był czujnik otwarcia klapy. Znalazłem go w mechanizmie klamki, po zdjęciu poszycia klapy bagażnika. Podłączyłem i wszystko ładnie działa :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”