[6n]Jak podłączyć brzęczyk zapalonych świateł?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
sieman0
Newbie
Newbie

[6n]Jak podłączyć brzęczyk zapalonych świateł?

Post autor: sieman0 »

Witam! Chciałbym zamontować do Volkswagena Polo 6n1 brzęczyk zapalonych świateł. Obecnie w posiadaniu samochodu są moi rodzice i dość często zdarza im się zapomnieć wyłączyć świateł (lub też kierunku przy wjeżdżaniu na parking). Sam nie jestem za bardzo wybitny z rozkręcania samochodu więc wymiana (buzera) go za zegarami (gdzie jest w tej wersji) nie wchodzi w grę. Na innych forach znalazłem wiele sposobów lecz nie poskutkowały, brzęczyk działał cały czas (nawet przy odpalonym silniku) a jak zrobić tak, żeby zaczął piszczeć po otwarciu drzwi kierowcy (przy zapalonych światłach)?

Słyszałem coś o podłączeniu się pod dane bezpieczniki lecz bez skutku.

Volkswagen Polo 1.4 Benzyna 1997 rok (wersja z nowszymi zegarami).

Dodaję fotki z puszki bezpieczników:
Obrazek
Obrazek

*Jeżeli jest to zły dział to proszę moderatorów o przeniesienie do odpowiedniego.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2012, 14:41 przez sieman0, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Nie rozumiem :scratch:
Przecież normalnie jest zamontowany w liczniku więc po co podłączac jakis inny ?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""krzychu20""]Nie rozumiem :scratch:
Przecież normalnie jest zamontowany w liczniku więc po co podłączac jakis inny ?[/quote]
ano po to Krzysiu, że te w zegarach łatwo padają, a wymiana to ciężki temat.
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: baton »

[quote=""czaja""]
ano po to Krzysiu, że te w zegarach łatwo padają, a wymiana to ciężki temat.[/quote]

Zgadzam się, niestety i u mnie przestał działać. Będzie trzeba poszukać rozwiązania tego problemu, gdyż czasami zdarza mi się zapomnieć o światłach z przyzwyczajenia wynikającego z poprzednego auta, gdzie po wyciągnięciu kluczyka światła same gasły.
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""czaja""]ano po to Krzysiu, że te w zegarach łatwo padają, a wymiana to ciężki temat.[/quote]

aha no chyba, że tak :scratch: :roll:
;)

[quote=""sieman0""]a jak zrobić tak, żeby zaczął piszczeć po otwarciu drzwi kierowcy (przy zapalonych światłach)? [/quote]
W słupku drzwi od kierowcy jest wyłącznik krańcowy, który ma 3 przewody, a jeden(brązowy z żółtym paskiem) steruje dźwiękiem włączonych świateł ;) Może Ci sie to przyda

Zapodaj nam te sposoby które próbowałeś, że działał cały czas- coś się moze uda zmodyfikować ;)

Poza tym znalazłem Ciekawy dla Ciebie temat -> viewtopic.php?f=182&t=33115&start=0 :hello:
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Hmm w ibizie do lat99 byl montowany przekaznik/brzeczyk, golf3 tez chyba go mial, a i polo 6n wydaje mi sie ze tez. Nie pamietam chyba nr31 mial, napewno na przedniej sciance obudowy byly naciecia, zeby dzwiek mial sie jak wydostac.
moze taki przekazniczek bys zalozyl i by cos 'tyrkalo' jak swiatel nie zgasisz:)
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

Nie lepiej zalożyć automat ?

Po zapaleniu silnika same sie włączą światła a gdy zgasisz silnik zgasną ;) ja tak mam i fajne rozwiązanie :)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Marianoo""]Hmm w ibizie do lat99 byl montowany przekaznik/brzeczyk, golf3 tez chyba go mial, a i polo 6n wydaje mi sie ze tez.[/quote]
w 6n przed małym liftem (połowa 1997 roku) brzeczyk był w przekazniku, potem już w zegarach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”