[6KV] Gaśnie gdy wjedzie się w kałużę lub gdy pada.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamillo11250
Newbie
Newbie

[6KV] Gaśnie gdy wjedzie się w kałużę lub gdy pada.

Post autor: kamillo11250 »

Witam.
Pomóżcie mi bo już nie wiem co mam robić.
To tak jak w temacie.
Posiadam VW POLO CLASSIC 1.4 BENZYNA 97r. Autko w słoneczną pogodę bardzo dobrze chodzi silnik pracuje równo jest ok, lecz gdy pada deszcz auto nie chce jechać. Gaśnie, dusi się gdy da się gazu, pracuje tylko na wysokich obrotach (oczywiście jak się uda lecz po chwili gaśnie) lecz gdy auto postoi ok 1 godz ( czasami wystarczy nawet 15 min) dalej odpala i pracuje równo.
Wymieniłem już w nim Kable zapłonowe,świece, czujnik halla, kopułkę,palec,cewkę i dalej to samo. Wkurzyłem się u zamówiłem caly aparat zapłonowy bo myślałem że to pomoże. Nic dalej to samo.
Włożyłem już ok. 600 zł i dalej auto w czasie deszczu nie chodzi.
Czytałem już kilka problemów innych lecz nie było tam nic konkretnego.
Z góry dzięki za Pomoc.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dziurekxx
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dziurekxx »

Miałem identyczne objawy po wymianie cewki problem ustał, może cewka zakupiona jest również wadliwa 95 %to wina cewki.Lubi pękać przy otworach do mocowania cewki,może za mocno przykręcone i pękło.
Dziurekxx
k
krakers2207
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krakers2207 »

Cewki oraz świece zakupuje się jakiś renomowanych firma a nie jakiś chiński szajs co się nazwy nie da wymówić, nie polecam świec NGK bo są tak zrobione że wysiadają cewki zapłonowe(przepalają się)
k
kamillo11250
Newbie
Newbie

Post autor: kamillo11250 »

Dziękuje za odpowiedz. Problem ustał po założeniu osłony koło lewego nadkola ponieważ wypadło ono kiedyś i przez to lała się woda na czujniki od obrotów itp. przez to silnik nie pracował. A świece , kable itp są z markowej firmy typu BOSCH, a kupowane były w sklepie AUTOLAND. Pozdrawiam. Problem rozwiązany. Można zamknąć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”