[6N] jaka gałka zmiany biegów pasuje???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""natkastella""]wolałam się upewnić bo owszem kilka osób ją ma ale razem z mieszkiem ze skody a ja swój mam w dobrym stanie i nie muszę go wymieniać [/quote]
tylko że, wg. mnie, nie będzie to razem dobrze wyglądać. Po pierwsze primo - ori gałka jest wyższa od tej ze skody, przez co i mieszek jest deko dłuższy. jak założysz to bedzie go, że tak powiem, dość dużo wokół gałki.
Po drugie primo - materiał użyty na gałkę z Octavii będzie się różnił od materiału z ori mieszka. Średnio bedzie to wyglądać.
Szkoda że już nie ma zestawów gałka + mieszek z Octavii. ja taki zestaw miałem (bo jutro sie wysyła do jednego z klubowiczów). jedyny manewr jaki trzeba wykonać aby założyć taki zestaw to wypruć ramkę z mieszka (skodziana) i na to miejsce wszyć sprężynkę z ori mieszka VW.
tyle ode mnie, bo miałem taką gałeczke. Mogę tylko polecić to rozwiązanie, bo lepiej się prezentuje i fajnie zmienia biegi.
Awatar użytkownika
natkastella
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: natkastella »

czaja mieszek pewnie też z czasem przyjdzie nowy ale to już na spokojnie gałkę muszę wymienić bo stara pękła i na dniach zostanę bez niej a mieszek postaram się kupić uzywany na giełdzie :) a po drugie zbliżają się moje urodzimy i to będzie prezent od mamy a że ta gałeczka jest ori ze skody to żal było nie wziąć :)
moje maleństwo <a class=\"postlink-local\" href=\"http]
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""natkastella""]czaja mieszek pewnie też z czasem przyjdzie nowy ale to już na spokojnie gałkę muszę wymienić bo stara pękła i na dniach zostanę bez niej a mieszek postaram się kupić uzywany na giełdzie a po drugie zbliżają się moje urodzimy i to będzie prezent od mamy a że ta gałeczka jest ori ze skody to żal było nie wziąć [/quote]
ja tylko napisałem to co wiem :) a z gałeczki będziesz bardzo zadowolona.
l
lysyosw

Post autor: lysyosw »

Witam!
Muszę kupić gałkę zmiany biegów do Polo Classic benzyna 1.4 60KM.
Czy będzie też pasować od nie classic?
Kupiłem mieszek od cordoby i nie pasuje, jest luźny i zamocowany domowym sposobem.
Prosiłbym o konkretne wyjaśnienia która gałka będzie odpowiednia, czy ta z chromowaną obwódką okrągła?
Albo proszę o linki bo nie chce znów kupić czegoś czego nie założe.
Awatar użytkownika
mikko1
Newbie
Newbie

Post autor: mikko1 »

Witam.

Ja ostatnio kupiłem gałkę ori od golfa iv i jest idealna.

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=2588642595

Polecam jakby co :-)

Wysyłane z mojego MZ601 za pomocą Tapatalk 2
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""last_chance""]czy lepiej taki zestaw
http://allegro.pl/oryginalna-galka-zmia ... 06144.html
http://allegro.pl/vw-polo-iii-6n-oslona ... 90958.html[/quote]
jak miałbym wybierać to tą drugą opcję. tyle że jak masz jakieś ASO skoda niedaleko, to podjedź tam i sam kup. gałka w ASO bedzie o kilka złotych tańsza (etka pokazuje że o 10zł, ale ile dokładnie to ci nie powiem).
Co nowe, to nowe.
Awatar użytkownika
natkastella
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: natkastella »

[quote=""last_chance""]http://allegro.pl/oryginalna-galka-zmia ... 06144.html
[/quote]

kupowałam od tego sprzedawcy gałkę miesiąc temu za 69 zł i jestem bardzo zadowolona :) szybka wysyłka a gałka idealna, dopasowana do mojej dłoni :)
moje maleństwo <a class=\"postlink-local\" href=\"http]
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

[quote=""last_chance""]Warte to tych pieniędzy?
http://allegro.pl/octavia-ii-mieszek-ga ... 28622.html[/quote]
No to powiem ci ze warte tych pieniedzy, kupilem te gałke z mieszkiem i jestem mega zadowolony bo stan jak nowka, gałka nie zdarta od uzytkowania mieszek tez idealny, i jest to oryginał takze podsumowujac było warto ;)
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
Awatar użytkownika
kolo
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: kolo »

kurka ja taka niby ori gałke za 50pln kupiłem :) i do dziś nic się nie stało :D tylko ja bez chromu mam :)
Kedy ?

viewtopic.php?f=89&t=21116 - GreenLine Edition
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

[quote=""kolo""]kurka ja taka niby ori gałke za 50pln kupiłem :) i do dziś nic się nie stało :D tylko ja bez chromu mam :)[/quote]
Widziałem te bez chromu, ale jak juz kupowac to tylko z chromem bo bez mi nie podchodzi, no i sa ogolem troche drozsze patrzac po allegro, ale z zakupu jestem zadowolony, i moim zdaniem nie stracilem na tym :D
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
p
pawex
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawex »

odświeżę trochę ten temat, koledzy czy gałka z mieszkiem oryginalna od golfa 4 pasuje idealnie czy trzeba coś przerabiać ? proszę o pomoc gdyż urwałem już dwie oryginalne 6n :shock:
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""pawex""]odświeżę trochę ten temat, koledzy czy gałka z mieszkiem oryginalna od golfa 4 pasuje idealnie czy trzeba coś przerabiać ? proszę o pomoc gdyż urwałem już dwie oryginalne 6n :shock:[/quote]

Kolego a może tak przeczytałbyś ten watek od początku :roll:
p
pawex
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawex »

[quote=""krzychu20""][quote=""pawex""]odświeżę trochę ten temat, koledzy czy gałka z mieszkiem oryginalna od golfa 4 pasuje idealnie czy trzeba coś przerabiać ? proszę o pomoc gdyż urwałem już dwie oryginalne 6n :shock:[/quote]

Kolego a może tak przeczytałbyś ten watek od początku :roll:[/quote]
czytałem, jedni piszą że pasuje inni że trzeba coś przycinać/ mieszek przeszywać, więc chcę się upewnić bo nie mam czasu siedzieć przy aucie - szukam gałki z mieszkiem od innego modelu VW , która pasuje idealnie bez żadnych przeróbek.
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

[quote=""pawex""][quote=""krzychu20""][quote=""pawex""]odświeżę trochę ten temat, koledzy czy gałka z mieszkiem oryginalna od golfa 4 pasuje idealnie czy trzeba coś przerabiać ? proszę o pomoc gdyż urwałem już dwie oryginalne 6n :shock:[/quote]

Kolego a może tak przeczytałbyś ten watek od początku :roll:[/quote]
czytałem, jedni piszą że pasuje inni że trzeba coś przycinać/ mieszek przeszywać, więc chcę się upewnić bo nie mam czasu siedzieć przy aucie - szukam gałki z mieszkiem od innego modelu VW , która pasuje idealnie bez żadnych przeróbek.[/quote]

Golf 4, Bora, Passat, Ibiza, Cordoba i inne pochodne VAG'i - gałki pasują bez żadnych przeróbek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”