Centralny zamek

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mlody90
Mały interesant
Mały interesant

Centralny zamek

Post autor: mlody90 »

(szukajka nie pomogla)
Wiec tak...
Zakladal ktos samodzielnie centralny zamek do polo? bo jak ostatnio zagladalem do drzwi w polo to tak srednio widze miejsce zeby zamontowac tam silowniki bo szyba po opuszczeniu idzie praktycznie po samym brzegu i sam nie wiem jak tam wpasowac taki silownik... :niewiem: moze ktos wie i by jakos nakierowal albo ktos ma fotki a jeszcze lepiej jakis manual... bo mam w planach zalozyc centrala ale niebardzo wiem jak tam to zmiescic... :?
proszem o wsparcie... :grin:
[size=12px]https://picasaweb.google.com/mlody.997x/GIEDA#[/url] [/color][/size]
b
badyl00
Newbie
Newbie

Post autor: badyl00 »

Witam. Również chciałbym założyć centrala. Nie wiem za bardzo jak poprowadzić przewody do drzwi, tzn gdzie się przewiercić i w jakiej gumie puścić przewody. Proszę o jakieś fotki i opis.
Awatar użytkownika
Pimpek
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

Przecież w zestawie z centralnym dostajesz takie "blaszki" montażowe, które możesz wykorzystać przy montażu ale oczywiście nie musisz. Ja u siebie zakładałem i musiałem korzystać z tych "blaszek" inaczej nie dało by rady. Jak będę miał chwilę to zdejmę boczek i cyknę fotkę.
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.

Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu

Obrazek

"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
m
mario_m
Newbie
Newbie

Post autor: mario_m »

Jutro będę zdejmował boczki, postaram się zrobić jakieś zdjęcia siłowników i sposobu przeprowadzenia przewodów
Awatar użytkownika
mlody90
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mlody90 »

[quote=""Pimpek""]Przecież w zestawie z centralnym dostajesz takie "blaszki" montażowe, które możesz wykorzystać przy montażu ale oczywiście nie musisz. Ja u siebie zakładałem i musiałem korzystać z tych "blaszek" inaczej nie dało by rady. Jak będę miał chwilę to zdejmę boczek i cyknę fotkę.[/quote]

[quote=""mario_m""]Jutro będę zdejmował boczki, postaram się zrobić jakieś zdjęcia siłowników i sposobu przeprowadzenia przewodów[/quote]

no niby sa te blaszki ale jak tak przymierzalem tam ten silownik to jakos nie za bardzo sobie moglem wyobrazic :scratch: jak umiejscowic te silowniki i jak puscic te ciegna do zamkow zeby o szybe nie wadzilo nic... :niewiem:
a za foty bylbym baaardzo wdzieczny(jak mozna to jak najwiecej :blush2: ) :piwo: i mysle ze niejednemu sie przydadza :good:
[size=12px]https://picasaweb.google.com/mlody.997x/GIEDA#[/url] [/color][/size]
Awatar użytkownika
mt4d
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mt4d »

ja mam centralny zamek z pilotem ... i nie mialem wiekszych problemow z zainstalowaniem ... silownik montujesz na samym koncu drzwi jakies 3cm od krawedzi dzrzwi i szyba nie bedzie chaczyc ... jak zadeklarowal sie mario_m ze zrobi zdjecia ... jesli dotrzyma slowa to spoko a jesli nie to moze ja znajde chwile i pokaze wam co gdzie i jak :) tymczasem pozdro

P.S.

A co do "blaszek" to ja poradziłem sobie bez nich :D

EDIT :

viewtopic.php?f=25&t=5897

Na życzenie ... wychodząc do sklepu ... stwierdziłem że poświęcę 15 min na rozebranie i złożenie drzwi przy czym strzele par instruujących fotek, myślę że dość jasno opisałem swojego pierwszego manuala

Pozdrówki
mt4d aka Cinek
Optymista myśli, ze świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie, co to za otwór.
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6978
m
mario_m
Newbie
Newbie

Post autor: mario_m »

Bardzo podobnie tak jak u kolegi mt4d, który chyba wyjaśnił już wszystkie wątpliwości.
Mało czasu miałem dzisiaj i puźno ogarnąłem zdjęcia, kiepsko wyszły, jak coś to jeszcze mogę zrobić dokładniejsze w dzień.

Obrazek
Obrazek

co do przepuszczenia przewodów u mnie jest tak

Obrazek

u mnie centralny już był, i osobiście bym inaczej rozwiązał przepuszczenie przewodów do drzwi, na zasadzie różnych poziomów
Pozdrawiam
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

zakładałem centralny + alarm do 2f, dokłądnie taki:
http://www.allegro.pl/item698305627_ala ... mocja.html
do tego dokupiłem jeszcze gumy między karoserję a drzwiami (używak, chyba z opla) drzwi musiałem ściąggać, aby nawiercić otwory pod gumę. co do siłowników, to zrobiłem 2 otworki w dzrwiach (pod tapicerką, w dolnej części drzwi, pod zamkiem)
Nie stanowi to dużo problemów, tylko trochę czasochłonne. da się to zrobić, jak nie zapomne to cyknę foto (przez wentylację w drzwiach)
miejsca w drzwiach mam sporo, bo niedawno wciskałem mechanizm elektryczny podnoszenia szyb.
więc jak już się zabrać za to to problemy będą się rozwiązywać w trakcie pracy :)

No i masz tu manuala:
viewtopic.php?f=25&t=5897
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”