mam pytanie, poniewaz szukalem troszke w internecie na ten temat ale nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi. Czy to prawda ze VW sprzedawal Polo 6n2 z tym samym silnikiem wersje 75 KM TDI i 100 KM TDI?? Roznica byla tylko mapa silnika?? Nie wiem czy to prawda wiec chcialbym sie dowiedziec, bo idac dalej tym tropem wnioskuje ze jezeli posiadam wersje 75KM TDI, to moglbym dzieki zmianie mapy silnika itd. zrobic sobie bez wiekszego uszczerbku dla silnika wersje 100 KM TDI. Czy dobrze mysle??
Samą mapą można wyciągnąć dosyć sporo ... ale górna granica dla seryjnych podzespołów to max 95km. Powyżej niestety zaczyna się ostre dymienie itd...
Oczywiście przed wgraniem mapy musisz być pewny pełnej sprawności turbo, kompresji i innych rzeczy. Ogólnie mapa jest tworzona pod konkretny silnik gdzie przed jej wgraniem robione są logi na hamowni.
Wiadomo że można też zrobić to bez hamowni wgrywając kopię programu (od kogoś) .... ale to jest loteria - zadziała albo coś się spierd#li :piwo:
W 6n2 były dwa silniki 1.4 TDI 75 i 90KM. Te 90KM miały turbinę ze zmienną geometrią. Kolega ma Silnik 1.4TDI po czopie 96KM i jeżdzi to lepiej od mojego 1.4 TDI ale zrobił to w profesjonalnym zakładzie po hamowni.
wywal turbinę i wstaw większą od razu odczujesz moc+ zmiana mapy i nawet więcej wyjdzie:) Tiuning silnika jest drogi licz sie z kosztami , a te boxy które sa na allegro niewart sa swojej ceny.
nigdy nie jest tak ze wersje silnikowe mocniejsze i slabsze maja jedynie roznice w mapach. Zawsze jest jakis hak w postaci suszarki lub ukladu wtryskowego. Troszke problematyczne jest zaadaptowanie do tego silnika duzo wiekszej suszary ale kilka takich autek jezdzi po naszych drogach.
Witam nie jestem pewien czy nie wychodziły wersje seryjnie mocniejsze gdyż, tak jak była mowa wcześniej ja np w swoim polo mam 1.4tdi w dowodzie wbite są 75-albo 74 KW, myślę że nikt po wzmocnieniu silnika nie zmieniał by z tego powodu specjalnie parametrów wpisywanych do dowodu, a jeszcze nie wiem czy to ma jakieś znaczenie te czerwone literki w TDI na mojej pokrywie silnika dwie ostatnie są czerwone