[9n] 2003 problem z centralnym zamkiem i alarmem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
szandorek
Newbie
Newbie

[9n] 2003 problem z centralnym zamkiem i alarmem

Post autor: szandorek »

witam mam problem z często niedziałającym alarmem i centralnym szwankuje mi nie zamykając mino działającej diody w kluczyku . Drzwi trzeba zamykać z klucza choć alarm nie zadziała ale centralny zamknie samochod. kostki w drzwiach czyściłem. Gdzie znajduje się moduł alarmu i syrena czy jest on w module konfortupod kierownicą, gdzie znajduje aię nadajnik centralnego (centalka)
Awatar użytkownika
qqrydza
Początkujący
Początkujący

Post autor: qqrydza »

Witaj. Jeśli masz fabryczny alarm to jest on zintegrowany w module komfortu. Nie ma osobnej "puszki" w której siedzi alarm.

nadajnik znajduje się w ręce [prawej bądź lewej] kierowcy samochodu, bo jest to pilot ;P
pewnie chodziło Ci o odbiornik, on także zintegrowany jest w module komfortu. Dokładnie w rogu jest tor radiowy, przykryty metalowym ekranem.

Może to śmiesznie zabrzmi, ale ja zacząłbym sprawdzanie od wymiany baterii w pilocie. To, że dioda na pilocie miga, nie świadczy o tym, że pilot prawidłowo nadaje sygnał. Jeśli masz drugi pilot sprawdź na nim czy dzieją się takie "cyrki". Takie zachowanie może powodować także autoalarm jeśli się dołożony, a nie fabryczny.

...pytanie poza konkursem: Czy mając alarm, działa Ci domykanie i otwieranie szyb z pilota? [Poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku zamykania bądź otwierania].
Bez dymu nie ma ognia Obrazek
mój czarnuch
s
szandorek
Newbie
Newbie

dziękuje za pomoc ps
domykanie szyb działa tylko z kluczyka w zamku . Jest to orginalny alarm kluczyk jeden na wszystko 3 przycisowy , bateria nówka ale zauwazyłem że jak włoże kluczyk do drzwi i poprzekręcam niekiedy załapie alarm
s
szandorek
Newbie
Newbie

mam jeszcze pytanie ten tor radiowy wychodzi z modułu komfortu jaka wtyczka
w którym miejscu samochodu jest antena od centalnego zamka (alarmu),
oraz gdzie sa kostki połączeniowe kabli idących do tyłu w progu czy gdzieś indziej?
s
szandorek
Newbie
Newbie

temat zamknięty problem rozwiązany
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Miło by było jakbyś kolego napisał w czym był problem u Ciebie. Może kiedys ktos bedzie mial podobny przypadek to bedzie lzej szukac usterki, bo nie za czesto takie cos jak u Ciebie sie dzieje
[size=12px][/size]
s
szandorek
Newbie
Newbie

owszem niema sprawy tak jak mi pomogliście poradami ja tez pomoge
wiec do przejżenia cała instalacja elektryczna od sterowania począwszy od wszystkich kabli pod tapicerkaa w drzwiach i kostki wychodzące, potem pod tapicerką w bagażniku oraz nad naskolami , następnie moduł konfortu do przejżenia , proszę też nie ominąc stacyjki i okablowania , pod siedzeniami z tyłu kable do syreny wiec szybko i sprawnie można znaleśc uszkodzenie
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”