wojtasllb wiem wiem ale jak pisałem albo nie pisałem kpl. tych dostałem za stófkę

W dodatku ori kapselki Renaulta mają wytłoczony napis Evolution a to bezcenne jest i mocy dodaje :lol:
Odzyskałem garaż na całe ....uwaga (werble) ...... 2 tygodnie :yahoo:
Jak już jesteśmy przy felgach, podkłady antykorozyjne, szpachelka itp. itd.

Co do koloru to jak pytam Rysia jaki mają mieć to z uporem maniaka powtarza: CERWONY! No i słuchać tu syna czy nie

?
Odkopałem z czeluści garażu pojedyncza wycieraczkę Bonratha, nie miałem okazji nawet za bardzo się jej kiedyś przyjrzeć i okazało się że to był mój błąd bo:
- brakuje blaszki mocującej mechanizm do nadwozia pod szybą - widać to na zdjęciu - trzeba by we własnym zakresie dorobić blaszkę/mocowanie
- brakuje oryginalnej śruby i klucza mocującej ramie do mechanizmu, sprawdzałem i oryginalną śrubą VW powinno dać się przykręcić ramię
- ramię zostało pomalowane proszkowo na kolor czarny - niestety wraz ze śrubą w gnieździe, przez co na chwilę obecną nie mogę go odkręcić, ale oryginalna prawa wycieraczka od kierowcy pasuje na mechanizm Bonratha, w dodatku mimo innego wyprofilowania ramienia jest dokładnie tej samej długości
Niestety poprzedni sprzedający na allegro "zapomniał" opisać tych tych detali w aukcji, a ponieważ przeleżał się zestaw u mnie ok. 6 miesięcy to mogę zapomnieć o reklamacji.
Chwilowo więc mój zapadł zmalał, poza tym wagowo oba mechanizmy są zbliżone

Szybka decyzja i:
http://allegro.pl/rarytas-mechanizm-wyc ... 37233.html
Nie ma jednak tego złego bo pod mechanizmem znalazło się trochę niepotrzebnego balastu nieodstępnego wcześniej z racji mechanizmu:

A tu już po, w dodatku trochę przeczyszczone:
Z zapinkami maski na kluczyk też nie poszalałem bo mają za krótką śrubę mocującą by dać je .... gdziekolwiek, po prostu nie podejdą na wysokość nawet do maski. Tak więc zbieram dalej na Pro Racingi czyli podróbki Aero Catchy.
Z wkurzenia rzuciłem się na deskę rozdzielczą, która wyglądała tak i z prawej strony jest niepotrzebnie rozbudowana
Przed:
Częściowo ją odkręcając od budy znalazłem kolejny tym razem chyba ostatni kawałek takiego rodzaju zbędnego balastu:

PS. tak, siatka jest zielona i ekologiczna przynajmniej z nazwy
Deska nie poddaje się jednak bez walki:
Ale ja ostro obstaje przy swoim:
Zobaczymy co z tego wyjdzie bo koncepcja i przemyślenia są (tak naprawdę chodzi o komfort i więcej miejsca na stopy pasażera/pilota :jester: ).
PS. Stay tuned for more devastating experience with 6n :commando:
PS1. Przy okazji rekomendacja:
http://allegro.pl/tarcza-tnaca-z-wlokna ... 87840.html
Rewelacyjny towar, bardzo wytrzymały w przeciwieństwie do zwykłych małych/kruchutkich tarczek i do tego tani jak barszcz :oki: