-rok produkcji: 1996
-pierwsza rejestracja: 03.1996r
-silnik: 1.4 AEX 60km
-przebieg: 166 261km
-wyposażenie: zero elektryki, zero klimy, zero wspomagania, zero poduszek, jedyne co daje radość w moim egzemplarzu to fotele regulowane w dwóch płaszczyznach.
-radio: Pioneer DEH - 2900mp + wiejsko zamontowane oryginalne głośniki golf mkIV :-(
Ogólnie autko sprawuje się od tych 9 lat nienagannie. Do 2003 roku było serwisowane w ASO, dalej trafiło do moich dziadków, którzy na takie wybryki pozwolić sobie nie mogli

Co do modów to chciałbym w przyszłości urozmaicić sobie wnętrze jakimiś pomocnymi gadżetami typu: el. szyby, wspomniany centralny zamek i pewnie jeszcze sporo innych. Jednak jak na razie potrzebne jest mi zawieszenie (najlepiej gwintowane) gdyż to już jest zużyte. Przydałoby się także zrobić coś z blachą i ogniskami korozji. Błotnik już mam, teraz zostaje tylko jego montaż i ogarnięcie tych purchli. Z przyjemniejszych i cieszących bardziej oko modyfikacji to:
-felgi (najlepiej jakieś z rancikiem, coś stylowego ogólnie)
-zmiana frontu na smoked
-lampy tył: 6n2
-szeroki zderzak
-klapa clear
-może jakieś lekko przyciemnione szybki
-demontaż tylnej wycieraczki
Może na razie starczy. I tak zanim to wykonam to trochę minie. W końcu wykonam te zadania i przedstawię Wam nowe ale póki co chyba nie ma sensu.
Podsumowując, to naprawdę zakochałem się w tym samochodzie i chcę go użytkować jak najdłużej. Zwłaszcza, ze przebieg jest mały i jeszcze trochę pojeździ. Wiadomo, że nie jest idealny, ale z tym można sobie poradzić i taki jest mój cel. Także panowie: oceniajcie i dawajcie nowe pomysły. Szerokości i do zobaczenia na trasie.