Wosk koloryzujący

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

Wosk koloryzujący

Post autor: ...ADAM... »

Jaki wosk koloryzujący polecacie do granatowego metalika, chce żeby nie było widać tych wszystkich drobnych rysek na lakierze
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

odpuść sobie woski koloryzujące bo one nie usuwają rys, a jedynie je maskują. Poza tym takie wynalazki nie powinny mieć racji bytu ze względu na to że odcienii podstawowego lakieru jest nie raz kilkadziesiąt
Proponuje dobrą politurę i ręczne polerowania lub jeżeli rysy są głębsze polerkę maszynową.
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

Daruj sobie woski koloryzujące - zwłaszcza, że masz najprawdopodobniej lakier wielowarstwowy z klarakiem na wierzchu.
Po użyciu tegoż wynalazku samochód będzie lśnił, ale ... będzie wyglądał jak pokryty pajęczyną - każda rysa zostanie wypełniona woskiem w kolorze bazy ( a rysa jest w klaraku ) co da piękny przestrzenny efekt matowej siatki na błyszczacej powierzchni.
Jeśli ryski są delikatne - solidny nabłyszczacz , jeśli rysy są głębokie - profesjonalna pasta polerska ( Farecla G3 ) + polerka + zestaw gąbek + do obsługi człowiek z doświadczeniem ( nie radzę próbować samemu bez przetrenowania np. na starych drzwiach - bo szybko dotrzesz się do podkładu ) + na koniec nabłyszczacz i polerowanie baranem.
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: aniula24 »

tak jak ko-ma napisal najlepiej oddac to w rece kogos z doswiadczeniem,warto wydac troszke pieniazkow bo efekt jest tego wart :)
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Pełna polerka kosztuje 200zł. Wosk kosztuje od 20zł i co mycie wszystko wyłazi z powrotem. Przelicz sam.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ...ADAM... »

Tylko, że ja mam kilka drobnych rysek, a lakier jako całość jest w idealnym stanie gdyż większość życia polo spędziło w okolicach plaż we Francji:P znajomy miał podobną sytuację w audi nawet odcień lakieru jest zbliżony, kupił wosk kol. sonaxa i rysy znikły, a nie nakłada go co mycie, tylko daje politure, zresztą ja też daje politure tyle że w miejscach rys zostają białe ślady których dotrzeć się nie da:-(
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Co z tego, że stał na SŁONECZNEJ plaży skoro ma i tak 10 lat. Zdziwiłbyś się jaki masz piękny lakier :grin:
Na słońce nie ma mocnych. Lakier blaknie. Każdy materiał blaknie.
Zobacz na moich fotkach jak wyglądał przed a jak po wstępnej delikatnej polerce - jest bez woskowania jeszcze.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="...ADAM..."]Tylko, że ja mam kilka drobnych rysek, a lakier jako całość jest w idealnym stanie gdyż większość życia polo spędziło w okolicach plaż we Francji:P znajomy miał podobną sytuację w audi nawet odcień lakieru jest zbliżony, kupił wosk kol. sonaxa i rysy znikły, a nie nakłada go co mycie, tylko daje politure, zresztą ja też daje politure tyle że w miejscach rys zostają białe ślady których dotrzeć się nie da:-([/quote]

Dobra politura da radę z drobnymi zarysowaniami, hologramami. Pokaż fotki tych rysek to będe w stanie na pewno coś doradzić
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”