[quote="Jak87"]No i polo padło.. objawów sporo.. trzeba będzie szukać przyczyny
Po pierwsze przy odpalaniu trzeba mocno przygazować, żeby regulator ustawił 14V
do tego 2 razy w ciągu ostatniego tygodnia podczas jazdy nagle przestał ładować, napięcie 12V
auto zaczęło wariować i gasnąć.. lekkie falowanie obrotów, tak było około 2tyg.
i nagle od piątku:
Po odpaleniu obroty szaleją (800-1200, czasami nawet spadają do 300-500) dźwięk silnika jak traktor jakby chodził na 2-3gary co sekundę inaczej.. (słychać, że bardzo dziwnie pracuje) reakcja na gaz obroty idą do 3k góra 4 i koniec silnik mega szarpie i ryczy.. po chwili samoistnie gaśnie po minucie, dwóch ciągłego odpalania i problemów z obrotami silnik lekko się stabilizuje. Po podniesieniu maski czuć paliwo, kapania żadnego nie ma, wszystko suche. Postanowiłem zrobić małe kółko, równe obroty równa prędkość, noga na gazie w bezruchu,
auto co chwile tak jakby się "zatykało" jakby ktoś przytkał na sekundę przepustnice albo coś ciągnęło auto w tył i puszczało,
poza takimi chwilowymi objawami obroty lekko falują cały czas pomiędzy 900-1000. Po kilkunastu minutach od rozpoczęcia całej zabawy z autem
wszystko ustaje. Obroty się normalizują, silnik zaczyna pracować normalnie, dźwięki normalne. Obecnie autko stoi pod domem unieruchomione wole nie jechać nigdzie dalej bo przez te objawy robi się aż niebezpiecznie na drodze..
Ostatnio wymieniane: przepływomierz używka, przepustnica używka, czujnik temp. silnika używka ori VW, olej filtry, palec/kopułka/kable rok temu
w stanie ok... mam odłączoną sondę, bo wcześniej były podobne problemy z szarpaniem tylko mniej uciążliwe, po odłączeniu
sondy ustały. Teraz cały czas odłączona i znowu problemy.. Podciśnienia wszystkie na przewodach Samco szczelne. Odma wywalona z dolotu
i przeniesiona przed filtr. (filtr wkładka co jakiś czas czyszczona)
Ten NZet żyje własnym życiem.. pojawiają się problemu znikają, jakieś objawy są potem nie ma, masakra.. [/quote]
trzeba było brać ode mnie cały silnik

a teraz tylko blok został

Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM