Postaram się bardzo dokładnie opisać mój dylemat, tak by nie pozostawić wam żadnych niejasności.
Mianowicie:
Planuje zakup kabla do VAG'a by dokonywać diagnozy oraz modyfikacji jak np. zakodowanie modułu komfortu zgodnie z manualem: http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... fab1fc9a27
Na Allegro widzę setki różnych kabli o nazwach Vag k+can od wersji 1.4 az do jakiejs 3.0 lub wyższej.
Stworzyłem własną teorię, że oferowane kable praktycznie niczym się od siebie nie różnią jeżeli chodzi o sam w sobie kabel, jednakże różnica jest w oprogramowaniu jakie do nich dodaje sprzedający.
Teraz pytanie: Czy mam racje ? Bo jestem majstrem komputerowym i kabel faktycznie może odgrywać rolę, jeżeli chodzi o jakość sygnału, jego moc i ew dodatkowe zasilanie.
Znajomy ma jakiś kabel i nie wiem czy jest sens go prosić o udostępnienie. Kupił go z VAG'iem 2.5 do diagnostyki a ja chciałbym użyć Vag'a zamieszczonego w temacie, do którego link podałem powyżej.
Czy ktoś z was robił modyfikacje jakimś randomowym kablem?
Proszę o odpowiedź kogoś, kto zna się na rzeczy. Odpowiedzi w stylu "wydaje mi się, że możesz mieć racje" raczej mnie nie zadowolą bo sam sobie mogę tak gdybać i gdybać.

Pozdrawiam i udanych wakacji !