Felgi Dezent 7x13 et 25 problem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Marianek
Newbie
Newbie

Felgi Dezent 7x13 et 25 problem

Post autor: Marianek »

Witam wszystkich !
Mam pytanko do was posiadam od niedawna Polo fox kombi zakupilem fele 7x13 et 25 z oponkami 175 x50 x13 wszystko niby fajnie tylko te dziury miedzy nadkolami z przodu glowę można wsadzić niestety odrazu zdjełem (zaznaczam auta nie bedę obniżał) w zwiazku z tym mam pytanie do szanownych uzytkowników Polówek czy da radę zalożyć oponki 175 x60x13 lub 185x60x13 na te fele i czy tył nie będzie opcierał .Prosiłbym o wszelkie podpowiedzi ;)
Awatar użytkownika
dru8d
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dru8d »

Wydaje mi się, że odległość od nadkoli z przodu oraz z tyłu jest taka sama. Jedynie z tyłu nadkola są zasłonięte przez karoserię. Tak, więc jeśli masz z przodu dużo miejsca to z tyłu jest tyle samo. Standardowo polo takie jak moje ma opony 155/70/R13. Wydaje mi się, że mógłbyś nawet zaryzykować profil 70 i tez pewnie by weszło bez obcierania.
VW Polo Fox Style 86C/2F (Steilheck), rocznik: 1994, silnik 1.05i, kolor: Classic Green Perl LC6U, audio: Pioneer DEH-4000 UB ( 2 + sub)
M
Marianek
Newbie
Newbie

Dzięki za podpowiedż ,ale fela ma et 25 jest bardziej wysunieta opona o profilu 70 moze opcierać tak myślę
l
last_warrior
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: last_warrior »

Sam ten temat nawet poruszyłem. Felga 7" z oponą 175/60 podciera dosłownie podlizuje z tyłu o blachę gdy się go załaduje, ktoś doradził żeby założyć 175/50 czyli niższy profil i będzie cacy to tyczyło seryjnego ET VW przy Twoim ET im niższy tym chyba fela bardziej wystaje więc ja założył bym niższy profil.
Awatar użytkownika
Liwio
Początkujący
Początkujący

Post autor: Liwio »

a nie lepiej założyć spręzynki 40/40 i seryjne amorki?? Wtedy to bedzie w miare fajnie wyglądało i miało ręce i nogi:)
------------->LIWIO<------------
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... 286#p42286 -MOJE POLO
Awatar użytkownika
freeyourmind
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: freeyourmind »

kolego ja mam 185/55 R14 na ET 35 i musialem klepac ranty z tylu zeby bylo OK. a Ty chcesz zapodac ET25 czyli wysunie sie kolo jeszcze bardziej do rantu blotnika.stawiam ze na 100 bedzie tarlo! oczywiscie moge sie mylic... ale moje zdanie jest ze bedzie obcierac. tyle ze nie koniecznie jak zalozysz kolo ale wtedy jak dobije Ci na jakiejs nirownosci...pozdro
Stare dobre czasy / przed montażem LPG... Obrazek
M
Marianek
Newbie
Newbie

Jednak odpuściłem sobie te oponki i założyłem z powrotem 175x50x13 i niestety będę zakładał sprężynki 40/40 bo nawet na tych oponkach tył mi trochę obciera nawet jak jedna osoba z tyłu siedzi tyłek jest miękki w kombi ranty będą klepane i myślę że będzie w porządku.Niedługo postaram się wkleić zdjęcia do galeri :bye: :bye: czarnej rakiety i ocenicie wtedy sami czy jest wporzo
Awatar użytkownika
freeyourmind
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: freeyourmind »

to juz lepiej wez sobie 60przod i 40 tyl.... nie mowie tego dlatego ze ja takie mam i chce je sprzedac.:D ale lepiej bedzie wygladac:) jak bys byl zainsteresowany to mam sprezynki 60 40
Stare dobre czasy / przed montażem LPG... Obrazek
M
Marianek
Newbie
Newbie

Wiem ,że bedzie ciekawiej wyglądać tylko co z tego jak musiał bym amory wymieniać o krótszym skoku przód ma 60mm a amor seria niewiem jak długo by wytrzymał.
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”