hard smoked prawie skonczony 6h zabawy z lampami...
masakrą było wyprowadzenie kloszy na "zero" bo na czarnym tle widać każdą dosłownie najmniejszą skazę a idealne to one nie były :/
pozostało je jeszcze raz juz na aucie przelecieć finishem i myślę, że będzie
Z pomalowanymi dlugimi jeszcze nie widzialem:) myslalem ze tylko obramowke dasz na czrano ale ty pocaloci pojechales ... Zakladaj na fure za miast dlugich trzeba bylo odrazu bi robic
Tomek001
klosze to papier wodny 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000, 2500... niestety 3000 nie mialem, ale to sie jeszcze poprawi bo idealnie nie jest....
btw. te xenony to z Twojego poprzedniego polo wiec chyba wiesz w jakim stanie były klosze
Jacoo
lakierowałem czarnym matem, zwykłym, kwestia dobrego przygotowania powierzchni a kazdy lakier ładnie siądzie..
finisz menzerna 4000, ale jeszcze jak mowie bede poprawiał
Paffcio Bardzo ładnie Ci to wyszło. Efekt rewelacyjny . Co do papieru 3000 to nie potrzebny. Po 2000/2500 futro wykańcza bardzo dobrze plastikowe klosze. Sam ostatnio robiłem tak w Audi A3.
Aoox
mozesz mi podeslac link do futra ktore najlepiej poradzi sobie z tym ? bo nie mam niestety zadnego a zanim skleje te klosze musze je wyprowadzic na igle, nie chce aby zepsuly caly efekt smokedu..
btw. ja robilem w passacie b5fl klosze przednich lamp ktore naprawde byly "styrane" i po 2500 i kilku przejazdach wyszlo super, ale byly to oryginalne lampy, u mnie jest o tyle lipa, ze na czarnym "tle" widac praktycznie najmniejszego swirla i niedociagniecie na kloszach