Awaria elektrycznej szyby

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Szafi
Newbie
Newbie

Awaria elektrycznej szyby

Post autor: Szafi »

Witam.

Mam taki problem, a mianowicie jadąc pewnego dnia autem opuściłem szybę od strony kierowcy i domykając ją zauważyłem że bardzo wolno się zamyka, ale doszła do końca, choć już nie udało się jej ponownie otworzyć. Rozebrałem tapicerkę i sprawdziłem czy jest napięcie na 2 przewodach w kostce która tam się znajduję i faktycznie jest a szyba ani drgnie.

Następnego dnia szyba zareagowała na przycisk i się częściowo opadła, ale podnieść znów jej się nie dało, dopiero jak ojciec naciskał na przycisk musiałem sam ręcznię ją popychać do góry, wtedy z oporem ale doszła do końca.

Proszę o pomoc co to może być za usterka.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Szafi
najprawdopodobniej któryś ze ślizgów pękł - to takie plastikowe elementy które "ślizgają się" po prowadnicach...

Jesli któryś pęknie to szyba nie trzyma się równo w poziomie tylko przechyla na któryś bok i blokuje w uszczelce :)

viewtopic.php?f=25&t=1932 tutaj jest manual jak to wymienić, koszt to około 50zł za jedne drzwi :)

Dodam ze jesli masz polo 6N po małym lifcie to ślizgi są juz takie jak w 6N2 czyli biale :) ale montaz taki sam
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”