Chciałem tu nawiązać do testu autoświata który ukazał się jakiś czas temu, dotyczył żarówek H7
Odpadły wszystkie żarówki pseudoksenony o zabarwionym na niebiesko kloszu.
Wygrały żarówki znanych firm np. Osram,Hella,Bosh, Napiszcie o swoich doświadczeniach z żarówkami, chodzi tu o standardowe żarówki bez bajerów i bez napisów na opakowaniu +80% czy też 100W.
Napiszcie też jakich żarówek używacie H4 55/60 i w jakiej cenie można je dostać
Ja używam, Hella i Osram dają radę.
OT
Tu może być śmiech ale w lecie stosowałem H4 35 Watowe tylko do jazdy w dzień bo w nocy g... widać :lol:
ja jeżdże na :mrgreen:
Osram H4 NightBreaker + 90% światła
cena jakoś 50zeta za 2
lepiej widać światło jest jaśniejsze
pomiędzy zwykłą żarówką a taką jest spora różnica w widoczności
jeżdże jakieś 3miesiące i nie narzekam :jee:
Ja mam Boscha Plus 30, kupione za 10 zl sztuka w Realu, uzywam ze dwa miesiace i jest spora roznica miedzy zwyklymi jakie wczesniej mialem, wiec jestem zadowolony.
Ja od 2 lat używam (ten sam komplet) Philips gt150 świecą super w porównaniu do zwykłych żarówek z supermarketu. Gdzieś w archiwum jest temat im poświęcony a ich świecenie zilustrowane fotkami:) Koszt spory, bo około 100zł za 2szt, ale ten koszt się zwraca:)
Philips Blue Vision. Jestem bardzo zadowolony. Proszę nie sugerować się nazwą tych żarówek, bo światło jakie dają jest białe. Granica światła i cienia jest znacznie lepiej widoczna. Dają lepsze doświetlenie drogi.
Ja jeżdżę obecnie na żarówkach TUNGSRAM SPORTLIGHT + 50 % kosztowały mnie 40 zł za komplet. Wcześniej miałem OSRAM NightBreaker i obecne cą o wiele lepsze . Znajomy mi je polecił i nie narzekam
Ja osobiście używam Philips'a NightGuide 3in1 takie z 3 kolorami świecenia, w porównaniu ze zwykłymi różnica ogromna. Wybrałem te, bo przeważnie jeżdżę w nocy. Lepiej świecą i naprawdę nie oślepiają, pobocze doskonale widoczne. Ten efekt 3 kolorowy jest szczególnie fajnie widoczny na śniegu.
Ja mam PHILIPS EXTREME :mrgreen:
cena za komplet 70zł :mrgreen: różnica w porównaniu do zwykłych żarówek jest piorunująca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Witam serdecznie
Właśnie spaliła mi sie jedna z żarówek lewa od świateł mijania. I myślę czy kupić taką sama o mam chyba zwykłą halogenową czy moze cos fajnejszego do mojego polo. Więc polecacie jakieś żarówki fajne niedrogie do polo 6N 97 r?
czekam na odpowiedź i z góry dziękuje
pozdrawiam
Możesz kupić żarówkę kosmiczną bez prądową albo białego "Zenona"....Żarówka to żarówka zwykła H4 bądź H7 i świeci, nic większego nie uzyskasz po przez zakup marketowych oklejanych żarówek.
jak pisał marcc_Jr, tez polecam te żarówki, miałem je w lagunie, teraz mam zamiar kupić do polo, cena około 50zł za komplet to nie dużo jak za bardzo dobre żarówki.