[6N] Problem z immobiliserem - silnik AEF.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
palziu
Newbie
Newbie

[6N] Problem z immobiliserem - silnik AEF.

Post autor: palziu »

Witam,
tak jak w temacie, mam problem z immo, odczytując błędy z niego mam uszkodzoną linie danych. Z jakim urządzeniem "głównym" łączy się to immo? Wyczytałem w sieci że AEF jest pozbawione ECU, jednak coś przecież steruje świecami i resztą osprzętu. Gdzie znajdę to ustrojstwo?

Aha, nie pytam tutaj jak naprawić immo, a tylko gdzie się znajduje "drugi" goniec kabla który wpina się do immo :) Chodzi o komputer, sterownik etc.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

z prawej strony obok bezpieczników powinno być[ u mnie jest w innym miejscu nawet nie wiem gdzie ] urządzenie sterujące elektronicznie układ zabezpieczający przed kradzieżą coś ala przekaźnik . jest ono połączone z cewką odczytu przy stacyjce, a w kluczyku masz bez bateryjny przekaźnik z trwale zapamiętanym kodem.to tylko teoria ,a instalacje elektryczne różnią się nawet przy tym samym silniku w zależności od wyposażenia np; klima , airbagi itd.. i rocznik też ma znaczenie .
edit prawdopodobnie to nr 174 [img=http://img834.imageshack.us/img834/1700/dsc00228wb.th.jpg]
p
palziu
Newbie
Newbie

Post autor: palziu »

[quote="bialy0666"]jest ono połączone z cewką odczytu przy stacyjce, a w kluczyku masz bez bateryjny przekaźnik z trwale zapamiętanym kodem[/quote]
Immo z procem Motoroli jest pod kierownicą. Pytanie gdzie kończy się drugi koniec tego kabla... Zapewne to jakiś sterownik, tylko gdzie on jest. Wyposażenie to tylko el.szyby (wersja 3D). Dam se rękę uciąć, że sterownik znajduje się w tym samym miejscu gdzie idą przewody od gniazda OBD2...
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”