[lupo] swap na silnik diesla z polo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
memla
Zainteresowany
Zainteresowany

[lupo] swap na silnik diesla z polo

Post autor: memla »

Witam czy żeby wsadzić silnik z polo 1.9 lub 1.7 sdi jest dużo przeróbek czy pasuje na łapy wszystko ?? w lupo siedzi silnik 1.0 na 5 biegowej skrzyni . kuzyn chce jakiegos diesla wsadzić , lub jakis silnik benzynowy który pali mniej niz obecny 9 litrów mega dużo
p
pinio-78
Początkujący
Początkujący

Post autor: pinio-78 »

9 litórw????, koleżanka w pracy miała taki palił niecałe 6.
Zbiornik, uklad paliwowy, silnik, elektryka silnika, poduszki, układ wydechowy, licznik, elektryka wewnątrz itd, jednym słowem nie opłacalne z 1,0 na diesla, lepiej chyba sprzedać i kupić diesla.
p
pinio-78
Początkujący
Początkujący

Post autor: pinio-78 »

a i jescze uklad kierowniczy bo penie w tym macie bez wspomagania, po włożeniu diesla jazda bez wspomagania byłaby...
Awatar użytkownika
Jabolek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę
Kontakt:

Post autor: Jabolek »

i legalizacja tego wszystkiego... może być ogromny problem :D jeśli w karcie pojazdu jest benz to ma tak zostać.
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

a co z postanowieniem naszego sądu że silnik częśc wymienna jak każda inna? Pytam tylko tak dla własnej informacji i nie chce tutaj nikogo oczerniać tylko się dowiedzieć co i jak. Czyli jak mi się popsuje w aucie benzyniak i będę chciał go zmienić to tylko na inną jednostkę benzynową?
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Katoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Katoo »

A może by tak poszukać przyczyny że tyle pali? moje 1.0 5,7l na trasie przy 100km/h dodam że to monowtrysk 45muły. założyłem gaz i6,5l gazu .Jeśli faktycznie chce swapa to nie diesla za dużo roboty. Tylko i wyłącznie benzyna polecam 1.4 to tez zalezy czy pełny wtrysk czy mono siedzi w polo.
[*Moje dwie miłości:
I miejsce- Moje Kochanie]
II miejsce- PolO GReeN LInE
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/823/5ms9c.gif/][img]http://img823.imag
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”