W moim polo tylna wycieraczka raz uzyta nie wylacza sie! co kilka sekund daje o sobie znać. jedyny sposób który znalazłem żeby ja zatrzymać to wyłączyć zapłon,ale to bywa kłopotliwe. Istnieje jakiś normalny sposób na zatrzymanie tylnej wycieraczki którego jeszcze nie odkryłem? czy jakiś przekażnik sie zawiesza?
A sprawdzales czy dziala w trybie wlaczona-wylaczona-wlaczona-wylaczona?
Raz ja wlaczasz, drugi raz wylaczasz. Ja to odkrylem dopiero jak sam zaczalem jezdzic autem. Tak przez 6 lat to zaplon to byl jedyny sposob na wycieraczke, lub wogole nie wlaczac jej =](patent mamusi ktorej to auto bylo).
Pozdrawiam, Misiek0521 =]
Witam. Raz wyciśniesz to chodzi co jakiś czas, jak powtórzysz to szybko trzy razy, to wycieraczka wykona jeden cykl i tak samo jest gdy chcesz wyłączyć regularną pracę wycieraczki tylnej po jakimś okresie, trzy razy wycisnąć. Pozdrawiam
A u mnie jest inaczej ;-) pomiędzy tymi trybami mam jeszcze jeden tj. pojedynczy cykl, wyciska się go szybko dwa razy, wtedy wycieraczka "przeleci" po szybie jeden jedyny raz. Wcześniej pomotałem trochę, ale przedstawia się to tak:
1x - cykliczna praca wycieraczki
2x - pojedynczy cykl
3x - zakończenie cyklicznej pracy
gdzie liczba to ilość wyciśnięć a długotrwałe trzymanie wyciśniętej dźwigni spowoduje natrysk płynu na szybę. Po umyciu ponownie 3x trzeba wycisnąć żeby wyłączyć. To tak u mnie się przedstawia. Pozdrawiam.
dzieki za rade! dziala w trybie wlaczona-wylaczona-wlaczona:) probowalem jeszcze uzyc rozbudowanej wersji z pojedynczym cyklem jak to ma kolega tomaloski ,ale u mnie tego nie ma. Wazne ze wogole da sie ja wyłaczyc :good: podobno golfII mial podobnie rozwiazane sterowanie tylnej wycieraczki.