nie znam się na błędach, ale z praktycznego punktu widzenia można sprawdzić czy włącza się wentylator oraz sprawdzić bezpieczniki ( u mnie bezpiecznik od klimy jest na akumulatorze ale to w 6n2) Napisz czy już coś sprawdzałeś.
sprawdziłem już chyba wszystko ,gdy załączy się sprężarka, to i wentylator się załączy.Co zauważyłem to to że gdy jest na dworze chłodno, klima się załancza a gdy jest upał to nie.Napewno byłoby lepiej gdyby było odwrotnie.
Poszukaj czujnika temperatury. Moze byc tak ze, gdy jest cieplo styk od tegoz czujnika sie poluznia, i temu Ci wywala blad. A jak wiemy gdy temperatura otoczenia spadnie do 5-7 stopni to klimy nie wlaczymy. Sterwnikowi brakuje odczytu z tego czujnika no i wylacza klime.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Błąd nr 01596 •Motor for Outside/Recirculated Air Flap (V154)
z tego co wyczytałem na angielskich forach to albo zwarcie do masy, albo nie ma dobrego połączenia do masy i klima nie odpali, jeden koleś napisał, że zwykła adaptacja/ w nastawach podstawowych=basic settings w VAG-COM tu pomoże.
Sam nie wiem czy chodzi tu o kompresor klimy czy silnik dmuchawy... :-D
W tym wątku są poruszone wszystkie (jakie wystąpiły na forum ) błędy klimatyzacji. Twój to najprawdopodobniej problem z silnikiem sterującym klapą obiegu wewnetrznego ,a konkretnie z rezystorem podajacym połozenie. Zresztą wszystko jest w tym wątku (najlepiej przeczytać całość). http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=20951
A tak na marginesie to klim nie załączy się przy nawiewie na szybę przednia .