Sprzęgło łapie wysoko po wymianie kompletnego sprzęgła i sk.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

x
xfilip1985
Newbie
Newbie

Sprzęgło łapie wysoko po wymianie kompletnego sprzęgła i sk.

Post autor: xfilip1985 »

Witam mam taki problem, dzisiaj odebralem moje Polo z warsztatu, mechanicy wymienili skrzynie biegów oraz całe kompletne sprzęgło( tarcza docisk łożysko) odebrałem samochód no i skrzynia chodzi super ALE sprzęgło strasznie wysoko łapie aż musze kolano podnosić!!!! dodam że linka od sprzęgla nie bła wymieniana, czy ona sama sie wyreguluje do nowego sprzęgła?? czy musze kupić nową??,, podejżewam że mechanik zrobił to na "odwal" i nie zajżał nawet do tej linki.. a na koniec mi powiedział mi że trzeba kupić nową bo ta już sie podregulowała sama do starego sprzęgła i skrzyni, mowił coś o tym że sprężyna na tej lince samoregulującej sie jest jakoś zablokwoana czy coś..??? ..
skrzynia biegów jest na linki.. model polo 1.4 bendzyna 8v 1998r. linka sprzegła samoregulująca.. prosze o pomoc!! :(
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Sluchaj swojego mechanika bo prawde ci gada :) A tak wogole jak masz nowe sprzeglo to wlasnie bedzie wysoko bralo
Obrazek
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: el nińo »

U mnie też wysoko brało po wymianie i wszystko gra :)
el nińo
S
Sammael
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Sammael »

Ja po wymianie też szok miałem, pierwsze wrażenie - no nie znowu coś spierniczyli ;)
Awatar użytkownika
polakotek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: polakotek »

U mnie tez tak bylo i tez mi mechanik powiedzial, ze inaczej nie bedzie poki nie wymienie linki.

Dwa dni sie meczylam po czym grzecznie kupilam linke i dalam zeby mi wymienili. I teraz wszystko jest normalnie.
Nie ma Polo, jest Skoda :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”