Variant by Pepo /Vogtland/Schmidt/Victor/Toyo/Supersprint

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
DM91
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: DM91 »

Przydaloby sie aktualne foto środka, z tego co widze na poprzednim takim zdjęciu to masz inna gałkę, na której biegi są wypisane inaczej niż jest w Polo. :) Wskazówki na czerwono sam robiłeś ? Ja u siebie też mam tak zrobione, ale mam pomalowane wszystkie farba fluorescencyjna (patrz. awatar), Koło ładne, ogólnie całe auto też bardzo ładnie wygląda. Zaczyna mi się podobać ta bryła wersji kombi. :)

Pozdrawiam
Obrazek

Moje Białe Polo Classic ]viewtopic.php?f=91&t=35161[/url]
P
Pepo38
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Pepo38 »

aktualne foto środka:
Obrazek

W sumie za wiele się nie zmieniło... w zasadzie chyba tylko mieszki...
Najprawdopodobniej w listopadzie-grudniu auto będzie całe lakierowane... kolor... brąz wpadający w złoto... "czekolada" ;) Na stanie są też nowe opony jednak nie zostały jeszcze założone;) Wybór padł na Toyo PROXES T1S 215/40R16 na tył i przód Dunlop SP Sport 9000 215/35R16
Co do silnika zobaczymy po nowym roku;) przez zime zostana ogarnięte koła (ranty w polerce)
Ostatnio zmieniony 22 gru 2011, 2:22 przez Pepo38, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje polo Vogtland, Schmidt, Victor, Toyo, Alpine
viewtopic.php?f=91&t=33319
Awatar użytkownika
comandos19
Początkujący
Początkujący

Post autor: comandos19 »

powodzenia w modach bo obiekt sobie wybrałeś dosyć ciężki podobnie jak classic ale widząc twoje podejście do tematu może powstać ciekawe polo :bb: Będę śledził temat powodzenia :piwo:
K
KoKo

Post autor: KoKo »

Pepo38
dzieje się coś
P
Pepo38
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Znowu jestem w morzu ;)
Wracam w grudniu... jak narazie zbieram graty;)
kupiłem rozpórke przód, dystanse, białe kierunki przednie i boczne, soczewki które po powrocie wrzucam w lampy i poleruje szkło;)
na wiosne będzie robiony swap;) silnik już jest ale jaki... ;) dowiecie się na jakimś zlocie;) myślę że będzie ciekawie;)
d
darek-vw
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: darek-vw »

no Panie trzymam kciuki żeby plany doszły do skutku, bo dobrze pomodzonego Varianta jeszcze w PL chyba nie było ;)

z silnikiem idziesz nadal w te wymienione wcześniej czy może coś 5-6 cylindrowego? :cool: :grin:
10\' VW Polo Classic Coupe R36

[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=185&t=26509]Wszystko o modyfikacji VW Polo Classic / Variant 6KV 1995-02
P
Pepo38
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

4 gary na koxie;)
konkretnie ten motor;)
http://www.youtube.com/watch?v=ycQw7bvpCqA

Edit:Mały up. po powrocie z morza... polóweczka ma się dobrze, trochę się stęskniła przez co był mały foch związany z odpaleniem.... dostała nowy akumulator, nowe oponki- toyo proxes T1S 215/35/16 także jest już szczęśliwa i nie stwarza problemów;) ponadto wrzucona została strumiennica, podniesiony wydech- wpuszczony w zderzak, nowe dymione kierunki w błotnikach, przednie kierunki przyciemnione wg własnego projektu;) nie obyło sie również bez zaklepania rantów w nadkolach... troche się obawiałem... jednak obeszło się bez strat... lakier nie poodpryskiwał... wszystko udało się nawet lepiej niż się spodziewałem, wszystko oczywiscie zakonserwowane żeby nie rdzewiało;) Dziś polóweczka została odstawiona na zimę do cieplutkiego garażu... wybebeszyłem całe wnętrze w celu kontroli i ku mojemu zdziwieniu... podłoga zdrowa... bagażnik i cała reszta również... były małe ogniska rdzy ale nie groźne i wszystko zostało zakonserwowane ;) także jak narazie jest dobrze;)
tutaj mała fotorelacja:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

plany na najbliższy czas...
zrobienie czarnej podsufitki...
zakonserwowanie całej podłogi
wygłuszenie?

Edit 2:Świąteczna zmiana frontu ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Już wiosna i jakieś wieści o swapie ?
Obrazek
P
Pepo38
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

wiosna a auto ciągle w rozsypce... wnętrze puste, motor tez jak narazie siedzi stary...
P
Pepo38
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Furacz poskładany obniżony jeszcze po 3cm z każdej strony, później wrzuce fotki ;) silnik juz sie powoli składa na nowych gratach, żeby nie było zabawy później to wole wymienić jak jest wyciągnięty;)
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote="Pepo38"]silnik juz sie powoli składa na nowych gratach, żeby nie było zabawy później to wole wymienić jak jest wyciągnięty;)[/quote]

no i dobrze po co robić coś dwa razy ;) Czekam na fotki :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
P
Pepo38
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Mały up. porobione jakieś pierdoły typu czarne słupki... Kilka fotek w porównaniu z seryjną polowka;) furacz niestety brudny ale nie było w planach zdjęć:PP
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Gepard »

Swego czasu podobały mi się oklejane słupki czarną folią. Oglądając Twoje zdjęcia chyba wrócę do tego pomysłu :) czym oklejałes lampy z tyłu?
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
Iron987
Początkujący
Początkujący

Post autor: Iron987 »

Świetny wariant, mam pytanie odnośnie gwintu, czy przy obciążeniu tyłu nadkole nachodzi Ci na koło ? Czy nawet jak wsiądzie 3 osoby na tył to nic nie drgnie ?
P
Pepo38
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Lampy oklejane czerwoną folią z allegro;)
zawias obciera ze względu na nie zaklepane błotniki z tyłu i balony na felgach ale już jest wszystko zaklepane, opona na niższym profilu troche bardziej obniżony przód i tył a nic nie obciera;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Classic/Variant”