łożysko czy nie ???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tedik
Newbie
Newbie

łożysko czy nie ???

Post autor: tedik »

Mam taki problem.
Otóż 2 miesiace temu zmieniałem łozysko w przednim prawym kole bo przy dodawaniu gazu oraz przy skręcie w prawo było słychac głośniejsze wycie i po zmianie łozyska ustało.
Ale teraz mam to z lewej strony tylko niewiem czy to to lozysko czy nie poniewaz w warsztacie powiedzili ze raczej nie ale w tym przypadku ogłos jest taki ze jest taki sam nawet gdy nie dodaje gazu i skrecam lekko w lewo a gdy skrecam bardziej w prawo odglos ustaje.
i sam niewiem co to jest.
Moze ktos wie ??
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

a może przegub jak przy skręcie??
t
tedik
Newbie
Newbie

Post autor: tedik »

Chyba nie bo odzywa sie tylko jak jade ponad 50 i to nie jest stukot lecz ciagły glosniejszy szum
p
piotrek18ony
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piotrek18ony »

Prawie na pewno jest to wadliwe łozysko :D
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Witam zdażają sie przypadki że opona moze huczeć ale obstawiam na łożysko, im wyższa prędkość tym bardziej huczy. Zdazają sie tez przypadki że łożsko zostało uszkodzone podczas wymiany no i tanie zamienniki szybko wysiadają:/ ja zakładałem u siebie łożyska OPTIMAL i jestem zadowolony:)
PozdraVWiam
e
easyrider
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: easyrider »

Podłączę się pod temat. Mam głośne wycie w prawym przednim kole w swoim polo, więc raczej łożysko do wymiany, tyle, że guma na przegubie przy kole jest też rozwalona i to może ten przegub też jest do wymiany, jak myślicie?
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

wymień łożysko bo tańsze od przegubu...jak przestanie wyć - problem z głowy, jak nie to wymień przegub... :glare:
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”