[86c] Nie wchodziły biegi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pami007
Raczkujący
Raczkujący

[86c] Nie wchodziły biegi

Post autor: pami007 »

Posiadam Derby z silnikiem 1.1. Zostawiłem samochód u kolegi przed domem na drugim biegu. Po dwóch godzinach chce ruszyć, wrzucam pierwszy bieg i tylko przy daodaniu gazu rosła prędkość na liczniku. Zrobiłem kilka prób, pozmieniałem biegi zero reakcji. Samochód zachowywał się jakby był na luzie. Na odpalonym silniku było można ruszać dźwignią zmiany biegów be wciśniętego sprzęgła. na drugi przed rozpocząciem holowania nie działało dalej. Po przyciągnięciu samochodu do domu wszystko chodziło jakby nigdy się nic nie stało. Może ktos wie o co chodzi? Liczę na jakąś pomoc. Linka sprzęgła w porządku, sprzęgło bierze w połowie, czasmi tylko pierwszy bieg ciężko wchodzi, ale wiekszych problemów nigdy nie było.
E
Elli
Newbie
Newbie

Post autor: Elli »

mam teraz ten sam problem i przyczyną jest brak oleju w skrzyni biegów. Właśnie mi się usterka naprawia. Jak zlano to co w skrzyni było to nie wiem czy pół szklanki by się uzbierało.
Jeśli to nie pomoże to trzeba sprawdzić wodziki a jak nadal będzie problem to niestety prawdopodobnie masz skrzynię do robienia.
Mogę się mylić ale sądzę, że warto zacząć od rzeczy najprostszych i najtańszych. Cżesto bywa, że wygląda na niezłą awarię a okauje się, że to tylko jakaś pierdółka :)
p
pami007
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pami007 »

dzięki, olej sprawdzę jak najszybciej
E
Elli
Newbie
Newbie

Post autor: Elli »

U mnie już wszystko w porządku a jak u Ciebie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”