Najczęściej obijają skrzynie filcem. Ale można pomyśleć o innych materiałach. Ja w poprzednim aucie zabudowę w bagażniku miałam obitą skórą, pod którą była jeszcze pianka tapicerska. Można też pomyśleć o alcantarze. Rodzaj obicia raczej nie wpłynie na jakość dźwięku. Pod warunkiem dobrego wygłuszenia oczywiście. Zależy od Twojej wizji.
Byłbym wdzięczny jeśli ktoś poleciłby mi najbardziej odpowiedni filc do obicia.Jest ich troche na alleDROGO.pl ale nie mam pojęcia który byłby najlepszy.
Podepnę się.
Nie chodzi mi o dystans a o pierścień na głośnik. Nie bardzo podoba mi się ramka mojego głośnika i chciałbym zakupić jakiś pierścień przez który bedę przykręcał głośnik. Chodzi o to aby wchodziła dokładnie w miejsce na wkręty i dopiero przez nią przykręcenie.
mam pytanie do osób które nie miały fabrycznie głośników w drzwiach i wykonywały taką modyfikację, czym przykręcić mocowanie w te ori otwory żeby to było stabilne? jak to jest w oryginale zrobione?
śruba podkładka i nakrętka raczej odpada ze względu na bardzo słabe dojście,
czekam na sugestie
[quote=""PublicEnemy""]mam pytanie do osób które nie miały fabrycznie głośników w drzwiach i wykonywały taką modyfikację, czym przykręcić mocowanie w te ori otwory żeby to było stabilne? jak to jest w oryginale zrobione?
czekam na sugestie[/quote]
też właśnie zakupiłem boczki z tym mocowaniem.. są jakieś problemy oprócz wycięcia dziury w drzwiach?
[quote=""PublicEnemy""]mam pytanie do osób które nie miały fabrycznie głośników w drzwiach i wykonywały taką modyfikację, czym przykręcić mocowanie w te ori otwory żeby to było stabilne? jak to jest w oryginale zrobione?
czekam na sugestie[/quote]
W większości motoryzacyjnych sklepów znajdziesz plastikowe nakrętki. ja takie kupiłem i deliktanie musiałem ściąć ścianki nakrętki bo była ciut za duża, ale nozyk i ogień. wszystko jest stabline, nic się nie buja. ewentualnie tak jak mi kiedys Paffcio radził można zastosować nakrętkę taką jak do przykręcenia halogenu w 6N2.
[quote=""KondzioR.""] są jakieś problemy oprócz wycięcia dziury w drzwiach?[/quote]
jak wytniesz dziurę w drzwiach to będziesz miał problem z rdzą i nadmiernym przewiewem :rotfl: :rotfl: :crazy:
A poważnie to w tapicerce od drugiej strony masz fabrycznie wyrysowane linie po których trzeba wyciąć otwór pod głośnik i wszystko jest cacy.
[quote=""qwertypol""]nie wiem dokładnie jak jest z miejscem w drzwiach, ale może coś takiego by dało radę http://www.auto-spinka.pl/pl/p/16308-Bl ... 694383/243
z tego co etka pokzuje to ori chyba to było na nity zrobione[/quote]
takie coś też może być. ja opisałem co zrobiłem u siebie :piwo:
Czesc. Macie doswiadczenie w dorabianiu pierscieni do 6N? Z tego co widze w oryginale mam tam jakis plastyk trzymajacy glasnik. Chcialbym to zmienic na jakis pierscien z MDF, ale chyba nie bardzo jest sie do czego wkrecic i trzebaby bylo robic jakis specjalny stelaz? Ktos przechodzil przez to? Dzieki.